Σπανακοτυρόπιτα 

Είναι υπέροχη γεύση! Х Είδα τη συνταγή σε μια από τις ομάδες.
Διπλασίασα τα προϊόντα και τους πρόσθεσα σπανάκι και τυρί.

Υλικά 

λάδι – 100ml
Aντί για κρεμμύδι, χρησιμοποίησα πράσο-200 g,
κίτρινο τυρί,
παρμεζάνα-200-300 g,
τυρί φέτα – 150 g,
φρέσκα κρεμμυδάκια – 20 g,
σπανάκι-150-200 g,
αλεύρι – 800 g, ξηρη μαγιά – 1 και μισό πακέτο,
νερό (γάλα) – 300 ml,
ζάχαρη – 40 g,
αλάτι – 20 g,
αυγά – 2 τεμ.

Εκτέλεση

Κοσκινίζω το αλεύρι. Προσθέτω ζάχαρη, αλάτι και ξερή μαγιά σε αυτό. Ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το σπανάκι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάω τα αυγά με το λάδι, το νερό ή άλλο γάλα και τα προσθέτω στο αλεύρι. Ζυμώνω μια μαλακή ζύμη.
Το αφήνω να φουσκώσει (στη συνταγή είναι για 1 ώρα) για 40-45 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν τα τηγανητά κρεμμύδια, το πράσο και το σπανάκι, τα προσθέτω στο τριμμένο κίτρινο τυρί, την παρμεζάνα και το τυρί. Ανακατεύω καλά. Αφού φουσκώσει, ανοίγω τη ζύμη και απλώνω τη γέμιση.


Το τυλίγω και το κόβω σε κομμάτια. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλη μια φορά για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό ή απλά χτυπημένα ασπράδια ανακατεμένα με λίγο
λάδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες Ογκρατέν με σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΜουστοκούλουρα τραγανά, αφράτα και ευωδιαστά