Κοκκινιστό μοσχάρι με καρότα από τη Μικρά Ασία

Σας φέρνω ένα άλλο πολύ παλιό πιάτο από τα χαμένα εδάφη της Μικράς Ασίας. Γεμάτο αρωματικά μπαχαρικά, νόστιμο μοσχαρίσιο κρέας που λιώνει στο στόμα σας με τα καρότα να παίζουν έναν εκπληκτικό πρωταγωνιστικό ρόλο, γεμάτο γεύση!

Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (ελιά ή σπάλα) σε κύβους σε μικρα μεγέθη 
2 μεγάλα καρότα κόβονται διαγώνια σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
400γρ ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονσέρβες
Αλατοπίπερο
Τσίμπημα ζάχαρης

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας με κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, λίγο αλάτι και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.

Προσθέστε τα καρότα στο κρέας, ρίξτε αρκετό νερό για να καλύψετε σχεδόν το κρέας, αλατοπίπερα και προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη, για να ηρεμήσετε την πικρία των ντοματών.
Σκεπάζουμε και βράζουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 2 & 1/2 ώρες πάνω από σε φωτιά ή βάζουμε στο φούρνο στους 190C.
Το κρέας είναι έτοιμο όταν είναι μαλακό στο πιρούνι και έχει απορροφηθεί το νερό.
Σερβίρετε με ένα κρύο κόκκινο κρασί και μεταφέρετε τον εαυτό σας στην Ανατολία.

Η Συνταγή είναι της κας Niki Gkiatas

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμο και μοσχομυριστό Μπριάμ…
Επόμενο άρθροΚερασόπιτα ή Βυσινόπιτα