Το μιλφέιγ με σαβαγιάρ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά ψυγείου, γιατί συνδυάζει την απαλότητα της κρέμας πατισερί με την αφράτη υφή της σαντιγί και την τραγανή γεύση των σαβαγιάρ. Επιπλέον, είναι πανεύκολο στη δημιουργία του και δεν χρειάζεται φούρνο, οπότε το φτιάχνω συχνά όταν θέλω να εντυπωσιάσω την οικογένεια και τους φίλους μου. Το γλυκό αυτό έχει πολλές στρώσεις που δημιουργούν μια υπέροχη γευστική εμπειρία, ενώ παράλληλα είναι ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μιλφέιγ με Σαβαγιάρ

Μιλφέιγ με Σαβαγιάρ

Ετοιμάζω το πιο γρήγορο και νόστιμο μιλφέιγ με σαβαγιάρ, ένα γλυκό ψυγείου που δεν απαιτεί φύλλο και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο! Η πλούσια κρέμα πατισερί και η βελούδινη σαντιγί μορφάτ αγκαλιάζουν τα σαβαγιάρ, δημιουργώντας ένα αριστούργημα δροσιάς και γεύσης.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Additional Time 4 hours
Total Time 4 hours 30 minutes

Ingredients

Για την Κρέμα Πατισερί:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 αυγά

Για τη Σαντιγί:

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος (σαντιγί για χτύπημα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Για τη Σύνθεση:

  • Σαβαγιάρ (όσα χρειαστούν για 2-3 στρώσεις)
  • Τριμμένα σαβαγιάρ για το φινίρισμα

Instructions

Ακολουθώ πιστά τα βήματα για να φτιάξω το δικό μου μιλφέιγ με σαβαγιάρ όπως ακριβώς το θέλω.

Α. Προετοιμασία Κρέμας Πατισερί

1. Βάζω το ένα λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα.

2. Ρίχνω μέσα τις τρεις κουταλιές άχνη ζάχαρη και τις δύο κουταλιές κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά.

3. Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να βράζει, ρίχνω μια κουταλιά βούτυρο και δύο αυγά. (Προσοχή: ανακατεύω πολύ γρήγορα να μην κόψει).

4. Κατεβάζω από τη φωτιά και σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη, ακουμπώντας την πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει πέτσα.

Β. Προετοιμασία Σαντιγί και Σύνθεση

5. Χτυπάω τη μορφάτ με μια κουταλιά άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.

6. Σε ένα ταψί ή πυρέξ, στρώνω τα σαβαγιάρ ως βάση.

7. Απλώνω από πάνω την κρέμα πατισερί (αφού κρυώσει λίγο, ίσα να μην είναι καυτή).

8. Από πάνω, βάζω τη σαντιγί.

9. Τρίβω σαβαγιάρ και πασπαλίζω όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Τέλειο Μιλφέιγ με Σαβαγιάρ

Κρέμα χωρίς σβώλους: Για να αποφύγετε τη δημιουργία σβώλων στην κρέμα πατισερί, φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα και να προσθέτετε το μείγμα άχνης και κορν φλάουρ σιγά σιγά στο ζεστό γάλα.

Σταθερή σαντιγί: Η κρέμα γάλακτος και το μπολ πρέπει να είναι πολύ κρύα πριν το χτύπημα. Μπορείτε να βάλετε το μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά πριν τη χρήση για να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Εναλλακτικές γεύσεις: Μπορείτε να προσθέσετε βανίλια ή ξύσμα λεμονιού στην κρέμα πατισερί για επιπλέον άρωμα, ή να εμποτίσετε ελαφρά τα σαβαγιάρ με χυμό πορτοκαλιού για μια φρουτώδη πινελιά.

Χρόνος ψύξης: Μην βιαστείτε να σερβίρετε το μιλφέιγ με σαβαγιάρ. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο, τόσο πιο μαλακά θα γίνουν τα σαβαγιάρ και τόσο καλύτερα θα παντρευτούν οι γεύσεις.

Διακόσμηση: Εκτός από τα τριμμένα σαβαγιάρ, μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό με φρέσκα φρούτα, σοκολάτα τριμμένη ή καραμέλα για μια πιο εντυπωσιακή παρουσίαση.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: