Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Μια πιο ελαφριά και ντελικάτη παραλλαγή από την κλασική, αφού η αρχική περιλαμβάνει τη χρήση πολλών κρόκων αυγών.

Συστατικά:

500 ml γάλα.
2 ολόκληρα αυγά
ζάχαρη 80 γρ
40 γρ κορν γλαουερ.
1 κομμάτι ξύσμα λεμονιού.

Μέθοδος:

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με το ξυσμα λεμονιού χωρίς να το βράσουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με σύρμα χειρός, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε καλά,προσθέτουμε το ζεστό γάλα με τη μία και ανακατεύοντας συνεχώς, το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό μακριά από τη φωτιά και τέλος, κρατάμε σε γυάλινο δοχείο με διάφανη
μεμβράνη σε επαφή, μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
ΥΓ: για το κλασικό, απλώς αντικαταστήστε τα 2 ολόκληρα αυγά με 4 κρόκους.

 

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ με φλούδα πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΜπισκότα Μήλου