Μιλφέιγ του Τεμπέλη Αφρός!!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

420 γρ Μπισκότα Cream Cracker ή 3 Πακέτα

Για την Κρέμα
900ml Γάλα πλήρες 3,5 %
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ Κόρν Φλάουερ
3 Βανίλιες
600 γρ Σαντιγί συνολικά από αυτή κρατάμε
για Διακόσμηση 170 γρ

Εκτέλεση

Πάμε να φτιάξουμε σε χρόνο-ρεκόρ το μιλφέιγ του τεμπέλη αφρός χωρίς αυγά και φυσικά υπέρ ανάλαφρο
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη το κορν φλάουερ τις βανίλιες και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να πήξει η κρέμα προσοχή η κρέμα δεν σφίγγει πολύ όπως η κρέμα ζαχαροπλαστικής αλλά πιο αραιή, θα το καταλάβετε μόλις δείτε τις σελίδες στην επιφάνεια

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μπολ να κρυώσει εντελώς για πιο γρήγορα βάλτε και στο ψυγείο
Μόλις κρυώσει η κρέμα μας χτυπάμε σαντιγί στο μίξερ εγώ χρησιμοποίησα την έτοιμη φυτική κρέμα που γίνεται σαντιγύ που περιέχει και ζάχαρη.Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σαντιγί θέλετε
Αφού γίνει μία ελαφρώς σφιχτή σαντιγί κρατάμε σε ένα μπολ 170 γραμμάρια σαντιγί για διακόσμηση
Ρίχνουμε την κρύα κρέμα που φτιάξαμε και χτυπάμε να ενσωματωθούν και να έχουμε μία αφράτη και βελούδινη κρέμα προτίμησα να το φτιάξω σε τσέρκι τετράγωνο

Έτσι για να διαφέρουμε όπως κάνουμε πάντα φυσικά μπορείτε αν θέλετε να το φτιάξετε και απευθείας σε ταψάκι της επιλογής σας
Κάνω μία πρώτη στρώση από τα γνωστά μπισκότα Cream Crackers και απλώνω το 1/3 της ποσότητας της κρέμας επάνω στα μπισκότα επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές τελειώνοντας την επιφάνεια του μιλφέιγ με κρέμα
Αφού τελειώσει το στήσιμο του μιλφέιγ το βάζουμε ψυγείο τουλάχιστον για τρεις με τέσσερις ώρες να σφίξει καλά.

Οταν είναι έτοιμο και το έχω ξεφορμαρει το καλύπτω ελαφρά με τη σαντιγί που κρατήσαμε και φυσικά σπάω με τα χέρια και το καλύπτω με τα μπισκότα που έμειναν
είναι λαχταριστό και μπαμπάτσικο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Κοτόπουλου με τυρί
Επόμενο άρθροΑυτά τα μπισκότα λιώνουν στο στόμα! Πεντανόστιμο εύκολο και γρήγορο