Έχω μια νόστιμη συνταγή για εσάς, με υπέροχη γεύση που θα είναι πρόκληση

Μοσχάρι σουφλέ συνταγή

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχάρι (νουά) σε κομματάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουτάλι γλυκού γλυκια παπρικα
1 κουτάλι γλυκό μαύρο πιπέρι
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σάλτσα μπεσαμέλ
100 g βούτυρο
Μισό ποτήρι αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1 γεμάτο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πάνω από
150 γρ Τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Ας μαγειρέψουμε το κρέας
Βάζουμε το κρέας σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, κρεμμύδια,
λάδι και ανακατεύουμε το κρέας και το σκεπάζουμε να μαγειρευτεί.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά,
προσθέτουμε το γάλα, πιπέρι, αλάτι και ανακτευουμε να πήξει.
Βάζουμε το μαγειρεμένο κρέας σε ένα πυρεξ και απο πάνω ρίχνουμε την μπεσαμελ και από πάνω τρίβουμε το τυρί
Μεταφέρουμε το πιάτο του φούρνου και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ και
Ψήνουμε στους 200οC, αέρα, μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυριά.


TIP: Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, με τα οποία έβρασε το κρέας, τα πετάμε.
Το ζουμί, όμως, είναι ιδανικό για να ψήσουμε μ’ αυτό πατάτες στο φούρνο και να
συνοδεύσουμε το σουφλέ μας!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΡεβανί με σαντιγί και φυστίκι αιγίνης
Επόμενο άρθροΚρέπες γεμιστές Σουφλέ