Κοκκινιστό Μοσχάρι με Ρύζι

Συστατικά

1,2 κιλά μοσχάρι μπροστά
1/2 κουταλιά αλάτι (για το κρέας)
χυμό από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζάνι (60 mL) φυτικό έλαιο για τηγάνισμα
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι (250 mL) βραστό νερό
2 1/2 φλιτζάνια (625 mL) σάλτσα ντομάτας ή πασάτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια ρύζι μακρών κόκκων
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι για το ρυζόνερο
ελαιόλαδο
τυρί μυζήθρα προαιρετικά

Οδηγίες

Κόψτε το κρέας σε κομμάτια μεγέθους σερβιρίσματος. Δεν θέλετε μικρούς κύβους κρέατος, αλλά μεγέθη μερίδας.
Έτσι, για παράδειγμα, εάν πρόκειται να ταΐσετε 4 – 6 άτομα με αυτό το πιάτο, τότε κόψτε το κρέας σε 4 – 6 κομμάτια.
Ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού πάνω από το κρέας και ρίξτε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι στα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο σε μια κατσαρόλα (αυτή είναι η κατσαρόλα στην οποία θα προσθέσετε τελικά τα υπόλοιπα συστατικά σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλη) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές, περίπου 20 λεπτά σύνολο.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα. Αφαιρέστε ο λάδι-λιπος από την κατσαρόλα και αφήστε μόνο μια κουταλιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 5 λεπτά.
Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, 2 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας, 1/2 κουταλάκι κανέλα, 1/4 κουταλάκι πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει και μετά χαμηλώνουμε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά. Κρατήστε το σκεπασμένο, αλλά αφήστε να φύγει ο ατμός. Μαγειρέψτε για 1 ώρα και 45 λεπτά.
Περίπου 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα του κρέατος, βράστε μια κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι. Μαγειρέψτε, ακάλυπτο μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου 20 λεπτά
(ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Μόλις το ρύζι ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, στραγγίστε το ρύζι χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.
Μόλις κρυώσει ελαφρώς το ρύζι, αλείψτε ένα φλιτζάνι ελαφρά με ελαιόλαδο. Πιέστε το ρύζι στο φλιτζάνι και αναποδογυρίστε το προσεκτικά στο πιάτο σερβιρίσματος. Επαναλάβετε για όλα τα πιάτα σερβιρίσματος.
Σερβίρετε κρέας μαζί με το ρύζι. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω στο κρέας και το ρύζι αν θέλετε. Το ρύζι μπορεί να σερβιριστεί με λίγο τυρί μυζήθρα πασπαλισμένο από πάνω.

Καλη Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: https://miakouppa.com/

Προηγούμενο άρθροΣνίτσελ με κιμά….
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ καρύδας!