Μοσχαράκι Εξοχής

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια (από μαλακό μέρος του ζώου)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο ξύλο
2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα μικρή
8 – 10 ντοματίνια μικρά
3 ντομάτες ώριμες στο μούλτι
1 φλυτζ καφέ ελαιόλαδο
Βεγκέτα, πιπέρι μαύρο, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα και αν θέλουμε λίγο μπούκοβο.
2 κούπες νερό ή και λιγότερο

Εκτέλεση

💢 Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να μαραίνεται ρίχνουμε το μοσχάρι και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε όλα να σωταριστούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μπαχαρικά, τη ντομάτα, τα ντοματίνια, το νερό κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου.
Ανοίγουμε κι αν έχει ζουμάκι, συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

💢 Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανητές ή ζυμαρικά.
Για το πιλάφι χρησιμοποίησα ρύζι μακρύκοκο με δοσολογία, 2 κούπες νερό, μια ρύζι, βεγκέτα ή κύβο βοδινού, πιπέρι, ελαιόλαδο και μόλις σώθηκε το νερό σκέπασα με μία πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας.

Ένα όμορφο απόγευμα σε όλους!❤️❤️

H Συνταγή είναι της κας Μαρία Τάχα

Προηγούμενο άρθροKέικ βατόμουρου (μύρτιλο)
Επόμενο άρθροΜεσογειακό πιάτο κοτόπουλου και λαχανικών στο φούρνο