Kλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, μπάμιες με κεφτέδες στον φούρνο, γεμάτο με πλούσια γεύση και αρώματα. Νόστιμα μαγειρεμένες μπάμιες, τυλιγμένες στην αγκαλιά ζουμερών κεφτέδων, ψήνονται με μερακι  στο φούρνο,

Υλικά:

Για τους κεφτέδες:
500γρ. κιμάς ανάμικτος (μοσχάρι-χοιρινό)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 φέτα ψωμί μουλιασμένο στο γάλα και στραγγισμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τις μπάμιες:
1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας αραιωμένο με 2 φλιτζάνια νερό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε σχήμα στρογγυλό ή ωοειδές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Στο ταψί έστρωσα τις μπάμιες με ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, μαϊντανό και πελτέ αραιωμένο με νερό,έβαλα 6 μεγάλους κεφτέδες και έψησα στους 180 βαθμούς περίπου 40′ στο φούρνο μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του και το λαδακι του.
Μακάρι να μπορούσα να σας περιγράψω την νοστιμιά του !!!🌷
Σερβίρουμε τις μπάμιες με κεφτέδες ζεστές, με ψωμί για να ρουφήξει τα υγρά.

Η Συνταγή είναι της κας Sofia Tigani

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτοζελέ με ανανά : Υπέροχο γλυκό ψυγείου!
Επόμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν