Μπαμπάδες-Σαβαρέν

Υλικά

Για την ζύμη

500γρ Αλεύρι Σκληρό
4 κουτ σούπας Ζάχαρη
9 γρ Μαγιά
150γρ Βούτυρο
170γρ Γάλα
4 Αυγά
50ml Νερό

Για το σιρόπι
600γρ Ζάχαρη
500ml Νερό
1/2 κουτ γλυκού Μαστίχα
Για την σαντιγί
500γρ Κρέμα Γάλακτος
3 κουτ σούπας Ζάχαρη Άχνη

Για το σερβίρισμα
Κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, τη μαστίχα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά. Μόλις βράσει το σιρόπι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Για την ζύμη , βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη , το νερό με λιωμένη τη μαγιά ( χλιαρό το νερό), το γάλα. Περιμένουμε 2 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Παράλληλα αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα , ένα, έπειτα αδειάζουμε το μείγμα με τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.

Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι ή κορνέ μέχρι την μέση θήκες για cupcakes, αφού τις έχουμε αλευροβουτυρώσει. Αφήνουμε τα φορμάκια σκεπασμένα για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμεμε προσοχή. Έτσι όπως είναι ζεστά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 2-3 λεπτά περίπου να σιροπιαστούν.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε την σαντιγί με την άχνη. Κόβουμε την κορυφή του κάθε μπαμπά ώστε να μπορεί να στέκεται και γυρίζουμε ανάποδα αφού κόψουμε ξανά με ένα μαχαίρι ώστε να δημιουργηθεί μια θήκη. Τέλος, βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε, βάζουμε κ μισό κερασάκι έτσι για τσαχπινιά.

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΨωμί μαργαρίτα επαγγελματική συνταγή φούρνου
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Αμυγδάλου