Μπισκοτάκια Καρύδας είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η συνταγή για Μπισκοτάκια Καρύδας είναι απίστευτα απλή: χρησιμοποιεί μόνο τρία βασικά συστατικά, χωρίς αλεύρι, χωρίς λάδι, ούτε καν μίξερ! Είναι πολύ απλό, γρήγορο και νόστιμο. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Βασικά συστατικά (για 18-22 τεμ.):

  • 3 μεσαία Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 γρ. Ζάχαρη
  • 250 γρ. Νιφάδες καρύδας

Προαιρετικά:

  • Μια πρέζα Αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη βανίλιας ή μία πρέζα Βανιλίνη

Για την επικάλυψη:

  • Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ενεργοποιήστε αμέσως τον φούρνο για να προθερμάνετε στους **160 βαθμούς**.

Προαιρετικά, αλέστε λίγο τις νιφάδες καρύδας με ένα μπλέντερ ώστε να γίνουν λίγο πιο ψιλές, αν θέλετε πιο λεία υφή στα Μπισκοτάκια Καρύδας.

Σε ένα μπολ, βάλτε τη ζάχαρη, με μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά) και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας ή μια πρέζα βανιλίνη (προαιρετικά).

Προσθέστε τα 3 αυγά (τα οποία είναι καλύτερα να έχουν ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. **Δεν χρειάζεται να κτυπήσετε με μίξερ.**

Τώρα προσθέστε σταδιακά την καρύδα. Η μάζα πρέπει να μπορεί να διατηρεί το σχήμα της καλά, έτσι ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε μπάλες μαζί της.

Αρχικά ανακατέψτε με ένα σύρμα και μετά χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Συνήθως χρησιμοποιούνται 250 γραμμάρια νιφάδων καρύδας, αλλά προσθέστε σταδιακά γιατί η περιεκτικότητα σε υγρασία των νιφάδων καρύδας είναι διαφορετική (μπορεί να είναι ξηρότερη ή πιο υγρή).

Η μάζα δεν πρέπει να τρίβεται αλλά να κρατά το σχήμα της για να μπορείτε να σχηματίσετε μπισκότα. Φτιάξτε τα μπισκότα σας λίγο μεγαλύτερα από τα καρύδια, αλλά μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερα ή μικρότερα.

Στρώνετε με λαδόκολα το ταψί ή αλείφετε με ένα λεπτό στρώμα φυτικού ελαίου ή βουτύρου (έτσι ώστε τα Μπισκοτάκια Καρύδας να αφαιρούνται εύκολα, καθώς δεν υπάρχει βούτυρο στη σύνθεσή τους) και βάζετε τα μπισκότα σε απόσταση 2-3 εκ.

Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο προθερμασμένο στους **160 βαθμούς** περίπου **15-25 λεπτά** ανάλογα με το μέγεθος.

Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μετά το φούρνο τα μπισκότα είναι μαλακά αλλά όταν κρυώσουν θα υπάρχει ένα τραγανό πάνω μέρος απ’ έξω και μέσα θα παραμείνει απαλό.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15-25 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 25-35 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος ψύξης


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνουν πιο τραγανά τα Μπισκοτάκια Καρύδας, αφήστε τα να κρυώσουν τελείως σε σχάρα. Αντί για ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι ή σιρόπι αγαύης, ρυθμίζοντας ανάλογα την ποσότητα. Δείτε κι άλλες συνταγές χωρίς αλεύρι.

Αν η μάζα σας βγει πολύ υγρή, προσθέστε λίγη ακόμα καρύδα ή αφήστε τη στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει. Δοκιμάστε να προσθέσετε ξύσμα λάιμ για ένα πιο εξωτικό άρωμα στα μπισκότα. Δες ιδέες για εύκολα γλυκά.

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να βουτήξετε τη βάση των κρύων μπισκότων σε λιωμένη κουβερτούρα. Δείτε ιδέες για σοκολατένια μπισκότα.


 

Σχετικές Συνταγές 

Κουλουράκια Βουτύρου

Κέικ Καρύδας Αφράτο

Τάρτα Λεμόνι με Μπισκότο


Subscribe to recipe’s youtube channel here