Αφράτα Ψωμάκια με σουσάμι

Υλικά:

Χρησιμοποιώ ένα ποτήρι των 100 ml
ζεστό φρέσκο ​​γάλα 1 ποτήρι
ζεστό νερό 1 ποτήρι
λάδι 1 ποτήρι
ασπραδι αυγού 1 .
ζάχαρη 2 κ.σ.
αλάτι 1 κγ.
ξερή μαγιά 5 γρ
αλεύρι 4 ποτήρια

για την κορυφή:
κρόκος 1 τεμ.
γάλα φρέσκο ​​1 κ.γ.
σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατέψτε το φρέσκο ​​γάλα, το νερό, το λάδι, το ασπραδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά σε σκόνη. Ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέστε σταδιακά 4 φλιτζάνια αλεύρι, προ-κοσκινισμένο.
Το σύρμα αντικαθίσταται με μια σπάτουλα.
Η ζύμη τοποθετείται στο πάγκο και ζυμώνεται με το χέρι.
Έχει απαλή υφή και κολλάει ελαφρώς στο χέρι, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για λίγα λεπτά.
Η ζύμη κόβεται σε ίσα μέρη, τα οποία πλάθονται σε μπαλάκια και τακτοποιούνται στο ταψί που θα ψηθούν.
Αφήνουμε να φουσκώσει και μετά αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και φρέσκο ​​γάλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και κόβουμε από πάνω με ψαλίδι σταυρωτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε στο γκριλ για χρώμα και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες φούρνου
Επόμενο άρθροΦονταν Αμυγδάλου με Πορτοκάλι