Μπισκοτα μαλακά τζιντζερμπρεατ

…συνταγή Γερμανική, μοσχομυρισε η κουζίνα από Χριστουγεννιατικα μπαχαρικά!

Υλικά

Μπαχαρικά που θα χρειαστουμε για τα μπισκοτα:

2 κουταλιές σούπας κανελα
2 κουταλιές σούπας τζιντζερ σε σκονη
2 κουταλιές σούπας μπαχαρι σε σκονη
1 κουταλιά σούπας γαρυφαλλο
1 κουταλιά σούπας μοσχοκάρυδο
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε ένα βαζάκι με καπάκι καλά κλεισμένα

Για την ζύμη θα χρειαστουμε:
3 μέτρια αυγα
130 γρμ ζαχαρη
2 βανίλιες η μία κουταλιά υγρη βανιλια
200γρμ αλεύρι γοχ.
3 κουταλάκια τσαγιού μπαικιν
2 γεμάτες κουταλιές σούπας μερεντα η Νουτελα
2 κουταλάκια τσαγιού κακάο πικρο
1 κουταλάκι κανελα
1 κουταλιά σούπας από το μίγμα μπαχαρικών τζιντζερ που φτιαξαμε
200 γρμ φουντούκια, αμύγδαλα αλεσμένα καλά η αν θέλουμε μόνο φουντουκια

Εκτελεση:

Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη 3-4 λεπτά, προσθέτουμε την μερεντα, μετά τους αλεσμενους ξηρούς καρπούς, το κακάο, όλα τα μπαχαρικά με τις βανίλιες,και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπαικιν!
Το μίγμα θα είναι ελαφρώς κολλωδες

Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί, αντικολλητικο χαρτί, και παίρνουμε με ένα κουτάλι σούπας ζύμη όσο ένα μεγάλο καρύδι και τοποθετούμε στο ταψί χωρίς να την πλατσουκωσουμε, θα απλώσει μόνη της, απλώς αφήνουμε απόσταση το ένα με το άλλο να μην κολλήσουν αναμεταξύ τους περίπου 4 εκατοστά! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180’βαθμους για 12-14 λεπτά αναλόγως στο φούρνο
Αν θέλουμε να βάλουμε γλασο με άχνη πρέπει να τα γλασαρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά
Για το γλασο θα χρειαστούμε 150 γρμ άχνη και 2 κουταλιές σούπας νερό, ανακατεύουμε καλά και αλοιφουμε τα μπισκοτα με πινέλο, εδώ τα δικά μου δεν έχουν στεγνώσει ακόμη τελείως

Αν θέλουμε να τα γλασαρουμε με σοκολάτα, τα αφήνουμε πρώτα να κρυωσουν
Χρειαζόμαστε μια κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν – Μαρί, και απλώνουμε επάνω στα μπισκοτα με πινέλο
Η μία δόση βγάζει περίπου 20-22 μπισκοτα, εγώ έκανα διπλή δόση, και έκανα με γλασο αχνης, και σοκολάτας! Μπορούμε να βάλουμε και κουβερτούρα γάλακτος, όπως επίσης μπορούμε να βάλουμε όλο το μίγμα στο ταψί για ευκολία, να το ψήσουμε και μετά να το γλασαρουμε και να το κόψουμε σε καρεδακια η τετράγωνα! Καλό βράδυ, και καλες γιορτές σε όλους!

H Συνταγή είναι της κας Aggelika Gougousidou

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά Μπισκότα με πάστα χουρμά
Επόμενο άρθροΡολλά ζύμης πατάτας με μανιτάρια: τρυφερά και χορταστικά😋