Σήμερα θα δούμε τα πιο γρήγορα και σίγουρα μπισκότα φυστικοβούτυρου 3 υλικών, μια συνταγή που μας χάρισε η κα Ιωάννα Κουλούρη και είναι πραγματικά σωτήρια! Χρησιμοποιούμε μόνο τρία απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, οπότε είναι ιδανική για εκείνες τις στιγμές που θέλουμε κάτι γλυκό και λαχταριστό, αλλά δεν έχουμε καθόλου χρόνο. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει, γιατί τα μπισκότα αυτά βγαίνουν τραγανά απ’ έξω και ελαφρώς μαλακά μέσα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μπισκότα Φυστικοβούτυρου 3 Υλικών
Φτιάξτε τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα φυστικοβούτυρου 3 υλικών, μία μοναδική συνταγή της κας Ιωάννας Κουλούρη! Χρειάζεστε μόνο φυστικοβούτυρο, ζάχαρη και αυγό για να δημιουργήσετε ένα τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά μπισκότο. Είναι ιδανικά για όσους αγαπούν το φυστικοβούτυρο και θέλουν ένα γρήγορο σνακ.
Ingredients
Για περίπου 15-20 μπισκότα θα χρειαστείς:
- 250 γραμ. φυστικοβούτυρο (επιλογής, κρεμώδες ή τραγανό)
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα ζάχαρη (μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρυσταλλική ή καστανή)
Instructions
Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε τα μπισκότα φυστικοβούτυρου 3 υλικών.
1. Σε ένα μπολ βάζω το φυστικοβούτυρο, το αυγό και τη ζάχαρη.
2. Ανακατεύω πάρα πολύ καλά τα υλικά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. η ζύμη γίνεται πολύ γρήγορα και είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια.
3. Πλάθω τα μπισκότα σε ό,τι μέγεθος και σχήμα θέλω. εγώ συνήθως φτιάχνω μικρά μπαλάκια και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
4. Πατάω κάθε μπισκότο με ένα πιρουνάκι κάνοντας ένα χαρακτηριστικό σχήμα σταυρού. αυτό βοηθάει και στο ψήσιμο.
5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά ακριβώς.
6. Μόλις βγουν από το φούρνο, τα αφήνω για 10 λεπτά πάνω στο ταψί για να σταθεροποιηθούν και να γίνουν τραγανά απ' έξω.
7. Στη συνέχεια, τα μεταφέρω σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Tips για τα Τέλεια Μπισκότα
- Η ζάχαρη: Αν θέλεις πιο τραγανό αποτέλεσμα, βάλε κρυσταλλική ζάχαρη. αν θέλεις πιο μαστιχωτό, προτίμησε καστανή ζάχαρη.
- Δεν κολλάνε: Αν η ζύμη σου κολλάει υπερβολικά, πρόσθεσε μια κουταλιά ακόμα φυστικοβούτυρο.
- Το ψήσιμο: Μην τα παραψήσεις. τα 10 λεπτά είναι αρκετά για να παραμείνουν ελαφρώς soft στο εσωτερικό.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










