Υλικά:

15 μελιτζάνες μακριές
2 πιπεριές κίτρινες
2 πιπεριές Φλωρίνης
4 κρεμμύδια ξερά άσπρα
5 σκελίδες σκόρδο
6 ντομάτες ώριμες
10 μικρά μπιφτέκια (προετοιμασμένα)
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο
Αλάτι
Ζάχαρη
Πιπέρι μαύρο
Βασιλικός
Νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε το σκόρδο ολοκληρο.

Σ ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια μαζί με τά σκόρδα και μια κουταλιά της σούπας με αλάτι και μισή κουταλιά
της σούπας με ζάχαρη μια κουταλιά του γλυκού με πιπέρι μαύρο και μια κουταλιά της σούπας με ξερό βασιλικό το να κατέβουμε καλά μέχρι που θα γίνει διάφανο το κρεμμύδι και θα ρίχνουμε μέσα 6 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μπλέντερ ρίχνουμε μέσα ένα ποτήρι του νερού με νερό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά !

Δείτε επίσης Μοσχάρι με Μελιτζάνες: Σαν της μαμάς, αλλά ακόμα καλύτερο!

Περνούμε το ταψί το μεγάλο και ρίχνουμε μέσα την σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε μέσα της μελιτζάνες και τις πιπεριές και 10 μικρά μπιφτέκια που έκανα προχθές την ανάρτηση με 5 μπιφτέκια! Τα βάζουμε στα κενά και το ψήνουμε στο φούρνο με 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ένα φαγητό λουκούμι

Προηγούμενο άρθροΠοντιακά Ωτία
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς Σουφλέ