Μπιφτέκια στο τηγάνι

Χωρίς ίχνος υπερβολής, αυτά τα μπιφτέκια αγγίζουν τα όρια της τελειότητας! Το μυστικό τους κρύβεται στην ισορροπία υλικών, στον σωστό τρόπο πλάθους και φυσικά, στο ψήσιμο.

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσης: ζουμερό μοσχαρίσιο κιμάς, αρωματισμένος με κρεμμύδι, σκόρδο και μυρωδικά, αγκαλιάζει τον ουρανίσκο, ενώ η τραγανή κρούστα προσθέτει την τέλεια αντίθεση.

Υλικά:

  • 700γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Δυόσμος
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 3 φέτες ψωμί τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το μαύρο πιπέρι, το αυγό, την πάπρικα και το λάδι.
  2. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια στο σχήμα που θέλουμε.
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  7. Σερβίρουμε ζεστά με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή σαλάτα.

Συμβουλές για ακόμα πιο νόστιμα μπιφτέκια:

  • Αφήστε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τα ψήσετε, για να διατηρήσουν το σχήμα τους.
  • Μην πιέζετε τα μπιφτέκια στο τηγάνι, για να μην χάσουν τα ζουμιά τους.
  • Αφήστε τα μπιφτέκια να ξεκουραστούν για 5 λεπτά αφού τα ψήσετε, πριν τα σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

  • Πατάτες φούρνου με τυρί

    ένα πολύ καλό συνοδευτικό 😋😋😋.

    Συστατικά:

    για 4 άτομα
    1 κιλό πατάτες
    2 μικρά χρυσά κρεμμύδια
    200 γραμμάρια ντοματίνια
    300 γραμμάρια μοτσαρέλα
    50 γρ βούτυρο
    αλατοπίπερο
    ελαιόλαδο για γεύση.
    Ρίγανη

    Εκτέλεση:

    Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
    Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μισά τα ντοματίνια, τη ρίγανη, αλάτι,πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και ψήστε τα για περίπου 45 λεπτά στους 200 °, ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν οι πατάτες είναι καλά ψημένες. Τα βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω τους τη ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και το κομμάτια βούτυρο. Βάζουμε ξανά στο φούρνο μέχρι να διαλυθεί τελείως η μοτσαρέλα.

    Σερβίρετε αμέσως τις πατάτες

Προηγούμενο άρθροΚέικ καρότου με σοκολάτα και χωρίς αλεύρι
Επόμενο άρθροΡολά μαρμελάδας με σταφίδες: Το τέλειο σνακ ή πρωινός