Δείτε Επίσης: Μπουγιουρντί με τυριά σε πήλινο | Το Μπουγιουρντί που δοκιμάσαμε στην Κομμοτηνή

Το Μπουγιουρντί σε πήλινο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα, αφού είναι τόσο γρήγορο και εύκολο. Εγώ προσωπικά το απολαμβάνω ως ατομικό πιάτο για μεσημέρι ή βράδυ, συνδυάζοντάς το με τραγανά παξιμαδάκια, ενώ πολλές φορές το βγάζω και ως ορεκτικό σε τραπέζι με φίλους, καθώς είναι έτοιμο σε μόλις 3-4 λεπτά! Πρόκειται για μια συνταγή της κυρίας Helen Dimi, η οποία είναι πραγματικά ακαταμάχητη.


Υλικά για το Μπουγιουρντί

  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 150 γραμμάρια τυριά ανάμεικτα (φέτα και κίτρινο)
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
  • Ελάχιστο αλάτι – ρίγανη
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση της Συνταγής

Σε ένα πήλινο σκεύος ατομικό, στρώνω κάτω μια σειρά κύβους ντομάτας. Προσθέτω την ψιλοκομμένη πιπεριά, ελάχιστο αλάτι, ρίγανη και προαιρετικά μπούκοβο.

Στη συνέχεια, βάζω από πάνω τα τυριά και μερικά φύλλα μαϊντανού.

Ψήνω σε φούρνο μικροκυμάτων για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρω το μπουγιουρντί ζεστό.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 3-4 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 5-6 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Μπουγιουρντί

Για να συνοδεύσετε το μπουγιουρντί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παξιμαδάκια crispies χωρίς ζάχαρη, ειδικά αν είστε σε δίαιτα.

Το ιδανικό, αν θέλετε να το φτιάξετε πιο υγιεινό, είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος τυριού.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγες φέτες κρεμμυδιού για πιο έντονη γεύση.

Δείτε Επίσης: Μπουγιουρντί με τυριά σε πήλινο | Το Μπουγιουρντί που δοκιμάσαμε στην Κομμοτηνή

Καλή επιτυχία!