Τα Μπουτάκια Κοτόπουλου στη Λαδόκολλα μαγειρεμένα σε κατσαρόλα είναι μια διαφορετική μέθοδος που κανείς δεν ξέρει, αλλά είναι εύκολο να φτιάξετε και δίνει ένα απίστευτα ζουμερό και νόστιμο αποτέλεσμα, σαν τηγανητό! Το μυστικό βρίσκεται στη λαδόκολλα, η οποία σφραγίζει το κοτόπουλο, κρατώντας όλους τους χυμούς και τα αρώματα της μαρινάδας. Η πλούσια πάστα με γιαούρτι, πελτέ και κουρκουμά χαρίζει μια μοναδική γεύση. Δοκιμάστε τα Μπουτάκια Κοτόπουλου στη Λαδόκολλα και συνοδεύστε τα με ρύζι ή πουρέ.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για το Κοτόπουλο
- Μπούτια κοτόπουλου (με το κόκαλο) – 8 τεμάχια
Για τη Μαρινάδα (Πάστα)
- Πελτές ντομάτας – 1 κγ (κουταλάκι του γλυκού)
- Λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο) – 5 κσ ( 25 γρ. )
- Γιαούρτι (πλήρες) – 1 κσ
- Σκόρδο – 3 σκελίδες (τριμμένο)
- Κόκκινο πιπέρι (καυτερό ή νιφάδες) – 1 κγ
- Πάπρικα (γλυκιά) – 1 κγ
- Κουρκουμάς – 1 κγ
- Μαύρο πιπέρι – 1 κγ
- Αλάτι – 1 κγ
Εκτέλεση Συνταγής
1. Προετοιμασία Πάστας: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έως ότου γίνει μία ομοιογενής πάστα .
2. Προσθήκη Μπαχαρικών: Προσθέτουμε την πάπρικα, το κόκκινο πιπέρι, τον κουρκουμά, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Ξανά ανακατεύουμε καλά. Τρίβουμε μέσα στο μείγμα το σκόρδο και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
3. Μαρινάρισμα: Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα μπούτια του κοτόπουλου και τα αναμειγνύουμε να καλυφθούν όσο γίνεται καλύτερα με την πάστα. Ιδανικά, αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή περισσότερο στο ψυγείο).
4. Στρώσιμο Κατσαρόλας: Παίρνουμε μια κατσαρόλα πλασωτέ (μεγάλη και ρηχή). Την στρώνουμε με λαδόκολλα η οποία εξέχει από τις πλευρές. Αυτή η λαδόκολλα θα λειτουργήσει ως βάση και ως κλείσιμο.
5. Τοποθέτηση και Σφράγισμα: Τοποθετούμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου μέσα στη λαδόκολλα. Από πάνω αλείφουμε με όση υπόλοιπη πάστα έχει παραμείνει στον μπολ. Σκεπάζουμε τα μπουτάκια με τη λαδόκολλα που εξέχει από τις πλευρές για να κλείσουν καλά. Στο τέλος, βάζουμε και μία άλλη λαδόκολλα από πάνω για να σφραγίσει ακόμα καλύτερα (ή χρησιμοποιούμε το καπάκι της κατσαρόλας για να την πιέσουμε).
6. Μαγείρεμα (1ο Μέρος): Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το αφήνουμε να μαγειρευτεί 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά . Όταν ακούσουμε να τσιρίζει (σημάδι ότι έχει πιάσει θερμοκρασία), χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 25 λεπτά .
7. Μαγείρεμα (2ο Μέρος): Μετά τα 25 λεπτά, το κατεβάζουμε, ανοίγουμε λίγο την πάνω λαδόκολλα και γυρίζουμε τα μπουτάκια μέσα στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε πάλι με τη λαδόκολλα και το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν πάλι σε χαμηλή φωτιά για άλλα 25 λεπτά .
8. Σερβίρισμα: Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Είναι πλέον έτοιμα, απίστευτα νόστιμα και ζουμερά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι, πατάτες πουρέ ή ό,τι άλλο θέλετε. Δείτε περισσότερες συνταγές για κοτόπουλο κατσαρόλας. Καλή Απόλαυση!
Αναλυτικοί χρόνοι
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 30 λεπτά (προαιρετικά)
Χρόνος Μαγειρέματος: 55 λεπτά (5′ δυνατή + 25′ χαμηλή + 25′ χαμηλή)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Το Μυστικό της Λαδόκολλας: Η λαδόκολλα λειτουργεί ως φυσική γάστρα , δημιουργώντας ένα σφραγισμένο περιβάλλον όπου το κοτόπουλο μαγειρεύεται στους δικούς του ατμούς και χυμούς, αποκτώντας απίστευτη τρυφερότητα και νοστιμιά (όπως τα μπουτάκια που γίνονται λουκούμι και ξεκολλάνε από το κόκαλο).
Η Πάστα: Η προσθήκη γιαουρτιού στη μαρινάδα βοηθά στο να γίνει το κρέας πιο τρυφερό και ζουμερό, καθώς τα ένζυμα του γιαουρτιού διασπούν τις πρωτεΐνες του κοτόπουλου.
Κόκκινο Πιπέρι: Στη συνταγή αναφέρεται δύο φορές το “κόκκινο πιπέρι”. Χρησιμοποιήστε το μία φορά ως καυτερό (π.χ. μπούκοβο) και μία φορά ως πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή), όπως δηλώνουν τα υλικά, για να εξασφαλίσετε τη σωστή ισορροπία στη γεύση.
Χρόνος Μαγειρέματος: Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 50 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Εάν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα κομμάτια κοτόπουλου , ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον χρόνος.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Κοτόπουλο στο Φούρνο με Πατάτες Λεμονάτες
Μοσχαρίσια Στηθοπλευρά στη Γάστρα (Λουκούμι)
Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα (Εύκολη Συνταγή)










