Φιλέτο χοιρινό Γεμιστό

Υλικά

2 χοιρινό φιλέτα
8 φέτες προσούτο
8 φέτες τυρί Edam
1 μάτσο σπαράγγια
110 gr Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κοτόπουλου ζωμό
1 φλιτζάνι ζωμός βοδινού
6-8 σκελίδες σκόρδου
55 γρ Βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
2 κρεμμύδια
Φρέσκο ​​δεντρολίβανο
Φρέσκο ​​μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Να πως θα το φτιάξετε

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C

Σπάστε το σκόρδο και προσθέστε στο τηγάνι σοταριστεί (να γίνει καφέ και αφήστε το στην άκρη)
Πλύνετε και στεγνώστε το σπαράγγι (κομμένα τα άκρα)
Αφού αφαιρέσετε το σκόρδο, προσθέστε το σπαράγγι στο τηγάνι και μαγειρέψτε το (αφήστε το να κρυώσει)
Ενώ το σπαράγγι μαγειρεύετε μπορείτε να χτυπήσετε ομοιόμορφα το χοιρινό φιλέτο με κατι βαρύ
Ψιλοκόψτε το ψητό σκόρδο και απλώστε ομοιόμορφα σε χοιρινό φιλέτο
Προσθέστε τυρί edam, προσουτο και σπαράγια

 

Τυλίξτε σφιχτά το χοιρινό φιλέτο και δέστε με σχοινί για φούρνο.
Στο ίδιο τηγάνι, θα προσθέσετε ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και το ρολό

Σοτάρετε το ρολό και στις 4 πλευρές (περίπου 2 λεπτά κάθε πλευρά)
Μόλις γίνει καφέ το δεντρολίβανο αφαιρέστε, συνεχίστε να μαγειρεύετε χοιρινό φιλέτο
Αφού παρει χρωμα το χοιρινό φιλέτο και στις 4 πλευρές, θα το τοποθετήσετε σε ένα ταψί και
θα το τοποθετήσετε στο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά.

Ενώ το χοιρινό φιλέτο βρίσκεται στο φούρνο μπορείτε να ξεκινήσετε τη σάλτσα σας.
Στο ίδιο τηγάνι με όλες τις γαρνιτούρες, θα κόψετε και θα προσθέσετε κρεμμύδια με ελαιόλαδο και σοτάρετε.

Ντεγλασάρετε το τηγάνι με λευκό κρασί και αφήστε να μειωθεί στο μισό
Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε να λιώσει
Προσθέστε το αλεύρι για να φτιάξετε την σάλτσα
Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή όσο να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Προσθέστε αργά το ζωμό στην σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το ψητό δεντρολίβανο και μαγειρέψτε τη σάλτσα για τουλάχιστον 15 λεπτά για να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Θα πρέπει να έχετε επιπλέον ζωμό για να αραιώσετε τη σάλτσα εάν πήζει πάρα πολύ.
Αφαιρέστε το χοιρινό φιλέτο από το φούρνο, βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί εσωτερικά και
αφήστε να κρυωσει για 10 λεπτά.
Κόψτε το χοιρινό φιλέτο σε φέτες σένα πιάτο και στο πάνω μέρος του καλυψτε το με σάλτσα και φρέσκο ​​μαϊντανό.

Τελειώσατε … Καλή Ορεξη:)

ΠΗΓΗ: David Ciccolella

Προηγούμενο άρθροΗ Γαριδομακαρονάδα της Σκύρου
Επόμενο άρθροΖαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού