Μυρμηγκατο η αυθεντική συνταγή

Υλικά για το μείγμα

125 γρ.βουτυρο
1 κούπα του νες ζάχαρη
6 αυγά
1 βανίλια
κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1,5 κούπα του νες αλεύρι
1 φάκελο μπέικεν
1/2 κούπα ς τρούφα γάλακτος η υγείας
Σιρόπι
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
1 βανίλια
Επικάλυψη
125 γρ.βουτυρο
7 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές κοφτές κακάο
1 ποτήρι κλασικό νερό
1/2 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 βανίλια
Διακόσμηση
Τρούφα σε όλη την επιφάνεια.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το βούτυρο την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί καλά.
Ρίχνουμε μέσα τα 6 αυγά την βανιλέτα και συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Αδειάζουμε μέσα το αλεύρι με ένα φακελάκι μπεικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (2 λεπτά περίπου).
Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα την τρούφα και ανακατεύουμε με την μαρίζ να πάει παντού.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 20-25 εκ το λαδώνουμε με πινέλο αλευρώνουμε ελαφρώς και αδειάζουμε μέσα το μείγμα και χτυπάμε λίγο το ταψί να κάτσει το μείγμα και να φύγουν τοιχον φυσαλίδες αέρα και το βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στου 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, νερό ξύσμα πορτοκαλιού και 1 βανίλια βράζουμε 8 λεπτα να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
Επικάλυψη Σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει. Σε ένα μπολ ρίξτε νερό , γάλα, ζάχαρη, και το κακάο το κορν φλαουρ, και βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα να αναμειχθούν καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Εφόσον το κέικ το έχουμε βγάλει από το φούρνο και το σιρόπι έχει κρυώσει με μια κουτάλα το ρίχνουμε μαλακά πάνω από το κέικ να πάει παντού. Αφήνουμε λίγο να ρουφήξει και αδειάζουμε επάνω το γλασσο σοκολάτας.
Απλώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια μισή κούπα τρούφα και είναι έτοιμο.

Κόβετε και σερβίρετε

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με μπισκότα και μαρμελάδα φράουλα
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι με χυλοπιτάκι