Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και τρούφα

Υλικά

150 γρ. ταχίνι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ μέλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα)
1 κ. γ. σόδα
2 κ. σ. κανέλα
1 κ. γ. γαρύφαλλο
2 βανίλιες
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας η κονιάκ
1/2 φακελάκι τρούφα
σουσάμι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό, τη ζάχαρη, το ταχίνι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα,το σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ,την τρούφα ,το μέλι και τις βανίλιες.
Με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ανακατεύουμε κυκλικά να ενσωματωθεί το αλεύρι και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη.

Στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Παίρνουμε 30 γρ. περίπου απ τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.Τα βάζουμε σ ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις και σε 20 λεπτά είναι έτοιμα.
Συνοδεύουν τον καφέ και το τσάι σας, αλλά θα κόβουν και τις λιγούρες και θα σας στηλώνουν στις περιόδους της νηστείας και όχι μόνο.

Καλή σας επιτυχία!!!

Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤορτίγιες με κοτόπουλο στον φούρνο
Επόμενο άρθροΜπεζέδες με κρέμα