Νιόκι Πατάτας με σάλτσα μπολονέζ στο φούρνο

Και παντρεύεται ιδανικά το Νιόκι Πατάτας με σάλτσα μπολονέζ! Ένα πιάτο λαχταριστό που θα το φτιάχνεις για μεσημεριανό ή βραδινό κάθε βδομάδα!

Υλικά 🛒

1 κιλό Νιόκι πατάτας ή ζυμαρικά
350g κιμάς μοσχαρίσιος
600g Μανιτάρια σε φέτες
200 γρ
2 (400g) κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 μικρή κονσέρβα (200g) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
4 Σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/4 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κουταλάκια του γλυκού καρυκεύματα
200g Μοτσαρέλα τριμμένη
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
Αλάτι πιπέρι

Μέθοδος:

Τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε τα μανιτάρια, μαγειρέψτε και
αφαιρέστε από το τηγάνι. Προσθέστε τον κιμά και τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι. Όταν ψηθούν, προσθέστε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας,
ανακατέψτε και μετά προσθέστε τις νιφάδες τσίλι, τα μανιτάρια, το μπέικον, τα καρυκεύματα, τη σάλτσα worcestershire και το βαλσάμικο ξύδι.

Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αφήνουμε να βράσει και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 1 ώρα.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ανακατεύουμε με την παρμεζάνα, το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε για γεύση.

Εν τω μεταξύ, προσθέστε τα νιόκι σε βραστό νερό. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια μαγειρέψτε για μόλις 1 λεπτό και στραγγίστε.
Σε ένα μεγάλο ταψί αλείφουμε τη μισή σάλτσα με τα νιόκι και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σιγά σιγά.
Περιχύνουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, έξτρα παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 190C για περίπου 45 λεπτά.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο κοκκινιστό με νιόκι

Υλικά

Ένα κοτόπουλο περίπου 1.200 κομμένο σε μερίδες
4-5 μέτριες ντομάτες τριμμένες
4 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
500 γραμ.νιόκι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο μικρά κομματάκια, τη τριμμένη ντομάτα ,αλάτι, πιπέρι ,τον κουρκουμά και τον πελτέ. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο και σερβίρουμε ζεστά.
Επίσης μπορούμε να συνοδέψουμε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές ,ρύζι η μακαρόνια!!!

Καλή όρεξη

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΕύκολοι λουκουμάδες
Επόμενο άρθροΠίτα με κρέμα γάλακτος