Σουτζουκάκια Κοτόπουλου με Πικάντικη Σάλτσα Μουστάρδας είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή για ένα ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, σερβίρονται με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Υλικά:

Για τα Σουτζουκάκια:

700γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στραγγισμένο
250γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Για τη Σάλτσα:

200γρ. μουστάρδα
2,5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, τη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Διαμορφώστε το μείγμα σε μικρά, στρογγυλά σουτζουκάκια. Αλευρώστε ελαφρά τα σουτζουκάκια και ρίξτε τα σε καυτό λάδι σε μια φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι. Τηγανίστε τα για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη μουστάρδα και το κύμινο και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τον ζωμό κοτόπουλου και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Σιγοβράστε για 5-7 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίξτε τα σουτζουκάκια σε ένα πυρέξ. Περιχύστε τα με τη σάλτσα μουστάρδας και ψήστε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να δέσει με τα σουτζουκάκια.

Σερβίρετε ζεστά τα σουτζουκάκια κοτόπουλου με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά. Μπορείτε προαιρετικά να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο ​​κρεμμύδι.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σουτζουκάκια με ρύζι

Σουτζουκάκια με ρύζι

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

500 kg κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
200 γρ ψύχα (το μουλιάζουμε σε νερό νερό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να διαλυθεί)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.γ.κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κουρκουμά τριμμένο
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό

λίγο αλεύρι για πανάρισμα
λίγο σπορέλαιο για τηγάνισμα

για την σάλτσα:
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
μισό κουτί χυμό τομάτας
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
2 ξυρακάκια κανέλας
2 αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 μικρό κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τον κιμά και όλα τα υλικά του. Τα ανακτεύουμε πολύ καλά με τα χέρια και το ζυμώνουμε και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
Σε ένα μικρό ταψάκι ρίχνουμε λίγο αλεύρι, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα που της έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε την σάλτσα. Σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε μία κατσαρολίτσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας, τα ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε και τον χυμό τομάτας.
Ρίχνουμε ζεστό νερό και μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Μετά βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια για βράζουνε για 10 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
Τα αφήνουμε για μια ώρα μέσα στη κατσαρόλα

ΡΥΖΙ
Σε μια κατσαρόλα βάζω λιγο λάδι 2 κούπες ρύζι κ το τηγανιζω για λίγο ανακατεύοντας διαρκώς. Κατόπιν προσθέτω 4 κούπες χλιαρό νερό αλάτι πιπέρι κουρκουμα κ βράζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι το νερό, περίπου 5-6 λεπτά.
Αποσύρω από την φωτιά κ σκεπάζω με πετσέτα για να μην λασπωσει το ρύζι.

…και έπειτα σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣιροπιασμένες Φράουλες
Επόμενο άρθροΓαλακτομπουρεκάκια: Η αγαπημένη συνταγή σε ατομικό μέγεθος!