Ρολό με κρέμα καρύδας και σοκολάτα

Υλικά

Για την ζύμη:
2 φλιτζάνια κακάο σε σκόνη (δεν μπορεί να είναι σοκολάτα)
2 φλιτζάνια γάλα σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα

Για την γέμιση:
100 γραμμάρια καρύδας χωρίς ζάχαρη τριμμένη
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για το γλάσο σοκολάτας:
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. ρούμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο δοχείο τοποθετούμε τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, μόλις ανακατευτούν όλα, τελειώνουμε το ζύμωμα της ζύμης καλά με τα χέρια μας, η ζύμη πρέπει να είναι πολύ σκληρή και θα είναι έτοιμη να ανοίξει.

Για την γεμιση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κασταρολα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το γλάσο σοκολάτας: Σε μια κατσαρολίτσα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, βάζετε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για μερικά λεπτά. Μόλις μισοκρυώσει προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήνετε το γλάσο για 10 ακόμα λεπτά να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:
Ανοίγουμε 2 μεγάλες φύλλα πλαστικής μεμβράνης στο τραπέζι, τοποθετούμε τη ζύμη ισιώνοντάς την με τα χέρια και τη σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης και ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Ανοίγουμε καλά τη ζύμη να είναι λεπτή και επίπεδη (όχι όμως πολύ λεπτή), βάζουμε τη γέμιση στα ¾ της ζύμης αφήνοντας ελεύθερα τα πλαϊνά, με τη βοήθεια πλαστικής μεμβράνης την τυλίγουμε σφιχτά σε ρολο.
Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για να επιταχύνετε τη διαδικασία), αφαιρέστε από το ψυγείο

Τοποθετείτε τον κρύο πλέον κορμό σε πιατέλα σερβιρίσματος, τον καλύπτετε στην επιφάνειά του με το γλάσο σοκολάτας και κανετε σχεδια με πηρουνι.
Βάζετε το κορμό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να κρυώσει, τον κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα και ρύζι
Επόμενο άρθροΤα τηγάνια της Γιάγιας