Οικογενειακή πίτσα

Ένα από τα αγαπημένα πράγματα του γιου μου είναι η πίτσα. Με τα χρόνια, νομίζω ότι έχω τελειοποιήσει τη συνταγή ζύμης. Φυσικά, η πίτσα θα ήταν ακόμη πιο νόστιμη αν η σάλτσα ντομάτας ήταν σπιτική από ντομάτες και
φρέσκο ​​βασιλικό, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσω σάλτσα ντομάτας έτοιμη. Φυσικά η γαρνιτούρα στην κορυφή είναι όπως σας αρέσει.

Υλικά

για τη ζύμη είναι:
1/2 κύβος μαγιάς,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
νερό περίπου 700 ml
αλεύρι περίπου 1 kg τύπος 00 , ειδικά για πίτσες.

Επέλεξα μοτσαρέλα, πράσινες πιπεριές, μανιτάρια, προσούτο και λουκάνικο.

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το αλάτι, το νερό, το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό, προσθέστε αλεύρι, περίπου 200 g, για να πάρετε μια λεπτή πάστα. Στη συνέχεια προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
Δουλεύουμε με το χέρι, καθώς η μαγιά πρέπει να διαλύεται καλά στο μείγμα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι εδώ. Όταν το μείγμα έχει απορροφήσει αρκετό αλεύρι για να φτιάξει μια ζύμη, ζυμώνω καλά την εστία και μεταφέρω τη ζύμη εκεί.
Αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να επιτευχθεί μια λεία ζύμη. Για να κάνω τη ζύμη ωραία και μαλακή, την χτυπούσα πάντα στον πάγκο. Τον χτύπησα τουλάχιστον 50 φορές. Απλώστε ελαφρά την τελική ζύμη με ελαιόλαδο και μεταφέρετε σε μια πλαστική σακούλα.

Την αφήνω στο ψυγείο. Όποτε φτιάχνω μια πίτσα, ζυμώνω τη ζύμη νωρίς το απόγευμα, την αφήνω στο ψυγείο, όπου φουσκώνει καλά και το βράδυ, δύο ώρες πριν φτιάξω την πίτσα, την βγάζω.
Από τη ζύμη κατάφερα να φτιάξω 6 λεπτές πίτσες (είχα επισκέπτες (). Έτσι, αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, σχηματίζουμε πανομοιότυπες μπάλες με το χέρι, τις οποίες ξεδιπλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Χρησιμοποίησα έναν πλάστη καθώς γίνεται γρηγορότερα. Φυσικά είναι ωραίο με το χέρι, όπως στις πιτσαρίες στην Ιταλία, αλλά είναι πιο αργό. Ανοίξτε τη ζύμη, μεταφέρετε σε ταψί λαδωμένο με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με σάλτσα ντομάτας και επιλεγμένα προϊόντα. Και τώρα το τελευταίο βήμα, το ψήσιμο. Ψήστε πάντα την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο και πάντα στους 220-250 βαθμούς με έναν ανεμιστήρα, ανάλογα με το φούρνο σας.
Η πίτσα παρασκευάζεται σε 7 έως 10 λεπτά το πολύ. Και πάντα υπέροχη!


Απολαμβάνω.

Προηγούμενο άρθροΠίτα σπανάκι με φέτα και ανθότυρο
Επόμενο άρθροΚοτόπουλου με ρύζι και σάλτσα καρυ