Οι σπιτικές λουκανικόπιτες, αγαπημένες των παιδιών, ιδανικές για πάρτι, πικνίκ ή απλά για ένα νόστιμο κολατσιό, είναι ακαταμάχητες! Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου, γιατί είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (700γρ.)
8 λουκάνικα φραγκφούρτης χοιρινά ή κοτόπουλο
8 φέτες τυρί cheddar
4 κ.σ.κέτσαπ
2 κ.σ.μουστάρδα
1 αυγό.
Εκτέλεση:
Αδειάζουμε την κέτσαπ στο μπωλ με την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σταυρωτά σε 4 ίσα φύλλα.
Με το πινέλο αλείφουμε τα 4 φύλλα με το μίγμα της κέτσαπ.
Απλώνουμε το τυρί cheddar,και κατόπιν βάζουμε από ένα λουκάνικο σε κάθε φύλλο.
Τρυπάμε με το πηρούνι τα λουκάνικα και τυλίγουμε τα φύλλα,κλείνοντας τις άκρες.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας.
Τοποθετούμε τις λουκανικόπιτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πίτες με ένα χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 35 έως 40 λεπτά ή στον αέρα στους 190 βαθμούς για τον ίδιο χρόνο.
Καλή επιτυχία!!!
Tips για τις Τέλειες Λουκανικόπιτες
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι λουκανικόπιτες σας ακόμα πιο νόστιμες και τραγανές. Για να μην κολλήσουν οι λουκανικόπιτες στο ταψί, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καλό αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αν θέλετε μία πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο ή πάπρικα στο μείγμα κέτσαπ-μουστάρδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη τυριού που λιώνουν καλά, όπως γκούντα ή μοτσαρέλα. Το να τρυπήσετε τα λουκάνικα είναι ένα μικρό μυστικό που αποτρέπει το σκάσιμο τους και τα βοηθάει να ψηθούν καλύτερα.
Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη












