θα χρειαστούμε:

(για τη ζύμη)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι γιαούρτι (με την πέτσα)
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 κεσεδάκι νερό
2 κουταλιές ζάχαρη
λίγο αλάτι (στη μύτη)
2 μπέικιν ή 40 γρ. (αν έχετε χύμα)
για τη γέμιση:
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
λίγο αλάτι
1 βανίλια (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
για το πασπάλισμα:
άχνη
κανέλα

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υγρά σε μία λεκάνη και έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια/λεκάνη. Η ζύμη δε χρειάζεται να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη βανίλια, το αλάτι και το σιμιγδάλι.Το σιμιγδάλι το ρίχνουμε λίγο λίγο και ανακατεύουμε συγχρόνως με μια ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις αρχίζει να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλέον είναι έτοιμη.
Παίρνουμε κομμάτια από το ζυμάρι στο μέγεθος που θέλουμε και τ’ ανοίγουμε με τετράγωνη κουπ πατ ή αν δεν έχετε με τη βοήθεια ενός τετράγωνου τάπερ με πάχος ενός δαχτύλου.
Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο…

τα κλείνουμε.


Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ενώνουμε τις άκρες. Τα αριαδιάζουμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ένα ταψί.
Αλείφουμε με το αυγό…


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20΄-25΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!!!

ΠΗΓΗ: thegastrin.blogspot.com

 

Προηγούμενο άρθροΚρεατόσουπα του χειμώνα
Επόμενο άρθροΤραχανοπλαστός Θεσσαλίας