Οι τυρόπιτες στο τηγάνι είναι αυτό που λέω η τέλεια λύση όταν θέλω κάτι νόστιμο και γρήγορο. Αυτή η συνταγή έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και δεν είναι τυχαίο! Με απλά υλικά που έχω πάντα στο ψυγείο μου, φτιάχνω τέλειες τυρόπιτες που είναι μαλακές, τραγανές και γεμάτες γεύση. Επιπλέον, δεν χρειάζομαι φούρνο, γιατί τις μαγειρεύω απλά στο τηγάνι.


Υλικά

  • Αλεύρι – 700g (κοσκινισμένο)
  • Γιαούρτι – 500g
  • Μαγειρική σόδα – 2 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι – 2 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο – 50ml
  • Κίτρινο τυρί – 200g (τριμμένο)
  • Φέτα τυρί – 300g (θρυμματισμένο)
  • Βούτυρο αγελάδος – 50g (λιωμένο)

Εκτέλεση της Συνταγής

Ξεκινώ προσθέτοντας τη σόδα στο γιαούρτι και ανακατεύω καλά να αφρίσει. Στη συνέχεια, ρίχνω το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ και προσθέτω το αλάτι μαζί με το ελαιόλαδο. Ανάβω το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι. Πρέπει να αποκτήσω μια μαλακή, αλλά όχι κολλώδη ζύμη.

Αφήνω τη ζύμη σε ένα μπολ και τη σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα ή καπάκι. Περιμένω 15-20 λεπτά για να ξεκουραστεί η ζύμη.

Μετά από 20 λεπτά, χωρίζω τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και σχηματίζω 8 μπάλες. Ανοίγω ελαφρά τα μπαλάκια και βάζω στο κέντρο τους φέτα και κίτρινο τυρί. Πιέζω τις άκρες προσεκτικά έτσι ώστε να κλείσω τη γέμιση και να σχηματίσω πάλι μπαλάκια.

Ανοίγω τα ήδη γεμισμένα μπαλάκια με διάμετρο περίπου 16-18 εκατοστά. Τέλος, ψήνω τις τυρόπιτες στο τηγάνι σε μέτρια προθερμασμένη φωτιά για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλείφω τις έτοιμες τυρόπιτες με το λιωμένο βούτυρο.


Χρήσιμες Συμβουλές για Τέλειες Τυρόπιτες στο Τηγάνι

Προτείνω να χρησιμοποιείς γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, βεβαιώσου ότι η σόδα είναι φρέσκια για να αφρίσει σωστά το γιαούρτι. Όταν ανοίγεις τη ζύμη, μην τη σφίγγεις πολύ για να μη γίνει σκληρή. Τέλος, ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο για να μη κολλάει η ζύμη.


Χρόνοι Προετοιμασίας

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 15-20 λεπτά (για την ζύμη)

Καλή όρεξη!