Δείτε Επίσης: Ομελέτα Φούρνου με Κουνουπίδι | Πολίτικο σαγανάκι με αυγά !!!
Αν αναζητάτε ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα οικονομικό, υγιεινό και πανεύκολο στην παρασκευή, τότε αυτή η ομελέτα φούρνου με πατάτες και λαχανικά είναι η ιδανική επιλογή! Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων, ενώ μπορείτε εύκολα να την προσαρμόσετε και σε μια χορτοφαγική εκδοχή αντικαθιστώντας τα αυγά με υποκατάστατα. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Συστατικά:
1 κρεμμύδι
3 πράσινες πιπεριές καμπάνες κομμένες
άλας
μαύρο πιπέρι
σκόνη σκόρδου
1 κγ μείγμα μπαχαρικών της επιλογής σας
2 ντομάτες
3 μεσαίες πατάτες
6 αυγά
μαϊντανός
τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε και αφήνουμε στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι και να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνουμε την ντομάτα και καρυκεύουμε με αλάτι και μείγμα μπαχαρικών.
Μείγμα μπαχαρικών , σκόρδο και ανακατεύουμε να βράσει και να μαγειρευτεί η γέμιση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και χτυπάμε.
Αδειάζουμε μέσα στα αυγά το μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 160 βαθμούς C μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.
Πριν την βγάλετε 5-8 λεπτά ανοίξτε το φούρνο και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο της επιλογής σας
Δείτε Επίσης: Ομελέτα Φούρνου με Κουνουπίδι | Πολίτικο σαγανάκι με αυγά !!!
Καλή Επιτυχία











