Ομελέτα Φούρνου με Κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ :

 1 μικρό κουνουπίδι, κομμένο
 6 αυγά μεγάλα
 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα γλυκιά
 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
 250 γρ. καπνιστό τυρί Βερμίου τριμμένο ή άλλο καπνιστό της αρεσκείας σας
 3 – 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βράζετε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μόνο για 5 – 6 λεπτά ή μέχρι να
μαλακώσει λίγο. Στραγγίστε το και στεγνώστε το .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη κρέμα
γάλακτος, τη μουστάρδα και την πάπρικα και χτυπάτε καλά, βεβαιώνοντας ότι τα αυγά και η κρέμα
γάλακτος είναι καλά αναμειγμένα. Στη συνέχεια, ανακατεύετε το σχοινόπρασο και τα τρία τέταρτα τυρί
και αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι. Ρίξτε το κουνουπίδι και αφήστε το για περίπου 5
λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Ρίξτε πάνω το μίγμα των αυγών και χρησιμοποιήστε
ένα πιρούνι για να απλώσετε το κουνουπίδι ομοιόμορφα στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για
περίπου 5 λεπτά.
Διασκορπίστε τα υπόλοιπα τυριά στην κορυφή και, στη συνέχεια, μετακινήστε προσεκτικά το τηγάνι στο
φούρνο. Μαγειρέψτε για 12 λεπτά περίπου ή έως ότου τα αυγά είναι καλά ψημένα.
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να παραμείνει για 2-3 λεπτά πριν το κόψετε. Ρίξτε πάνω λίγο ακόμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.

 

Πηγη: thehappyfoodie.co.uk

Προηγούμενο άρθροΨητή μπριζόλα με σάλτσα κρέμας με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΥπέροχο Γλυκάκι Μήλου