Πάστα Μπακλαβά είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Πρόκειται για μια μοναδική λιχουδιά που συνδυάζει την κρεμώδη υφή της πάστας με την πλούσια τραγανή γεύση του μπακλαβά. Απολαύστε την αυθεντική γεύση της Ανατολής σε ένα εύκολο και γρήγορο σνακ ή επιδόρπιο. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για την κρέμα μαστίχας:
- Γάλα πλήρες: 950 γρ.
- Σιμιγδάλι ψιλό: 170 γρ.
- Ζάχαρη κρυσταλλική: 200 γρ.
- Κορν Φλάουρ: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Βανίλιες: 2
- Μαστίχα Χίου: 2 δάκρυα
Για το γλυκό:
- Φύλλα Μπακλαβά που Περίσσεψαν: 250 γρ. περίπου
Για το γλάσο σοκολάτας:
- Γάλα Εβαπορέ: 150 γρ.
- Σοκολάτα Κουβερτούρα: 200 γρ.
- Μέλι: 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε την κρέμα, όπου σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.
Επειδή η κρέμα μας θέλουμε να έχει άρωμα μαστίχας, ρίχνω λίγη ποσότητα ζάχαρη στο multi μαζί με τη μαστίχα και τα αλέθω πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνω τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και τη βάζω σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύω συνεχώς την κρέμα μέχρι να πήξει.
Στη συνέχεια ρίχνω τα φύλλα μπακλαβά που περίσσεψαν από την προηγούμενη συνταγή που φτιάξαμε σε ένα τσέρκι με διαστάσεις 24 x 24 ή τα πατάω πολύ καλά με ένα κουτάλι ώστε να φτιάξουμε μία ωραία βάση. Αφήνουμε το τσέρκι στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Η κρέμα μας δεν έχει καθόλου αυγά και για αυτό θα έχουμε ένα ελαφρύ αποτέλεσμα στη γεύση.
Έτοιμη η κρέμα μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα στη βάση μπακλαβά που φτιάξαμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα, την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Μετά το πέρασμα της μίας ώρας, φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας και το αδειάζουμε επάνω στην κρέμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε την Πάστα Μπακλαβά πίσω στο ψυγείο να σφίξει εντελώς.
Έτοιμη η Πάστα Μπακλαβά μας. Όπως βλέπετε, την έχω διακοσμήσει με σαντιγύ, καβουρδισμένο αμύγδαλο και κεράσι. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να τη διακοσμήσει όπως επιθυμεί.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Κρέμα): 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 2 ώρες τουλάχιστον (για ψύξη).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για φύλλα μπακλαβά που περίσσεψαν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 250 γρ. καβουρδισμένο και αλεσμένο κανταΐφι για τη βάση. Δοκιμάστε κι άλλες συνταγές με μαστίχα.
Για το γλάσο σοκολάτας, αντί για μέλι, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά γλυκόζη. Δείτε και άλλες εύκολα γλυκά ψυγείου για έμπνευση.
Πριν απλώσετε την κρέμα, βεβαιωθείτε ότι η βάση από φύλλα μπακλαβά έχει πατηθεί πολύ καλά, ώστε η Πάστα Μπακλαβά να διατηρήσει το σχήμα της όταν κοπεί.
Σχετικές Συνταγές
Μπακλαβάς Εύκολος με Φύλλο Κρούστας
Κιουνεφέ: Το Γλυκό που Κατέκτησε το Internet
Ραβανί με Σιμιγδάλι και Μαστίχα
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Παγωτίνια με κεράσι
Υπέροχα Παγωτίνια με κεράσι με υπέροχη υφή και γεύση.Εύκολο για αρχάριους, το έτοιμάζετε σε 10λεπτά και τα εξαφανίζουν αμέσως.
Υλικά
500 γρμ φυτικη κρέμα
1 ζαχαρούχο
2 πακέτα πτι μπερ Παπαδοπούλου
4 κουταλιές γεμάτες κερασι γλυκο
2 βανίλιες
1/2 ποτηρι γαλα φρέσκο
Εκτέλεση
Χτυπάω την κρέμα βαζω το ζαχαρούχο χτυπάω μέχρι να αφρατεψει ριχνω το γαλα τις βανίλιες στο τέλος το κεράσι ανακατεύω απαλά με
μαριζ στρωνω μπισκότα την κρέμα μπισκότα και κατάψυξη εγω τα εκανα το πρωί και τωρα θα τα απολαύσουμε δια χειρός γιαγιάς Λενας
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή ειναι της Λένα Αντωνίου










