Πάστα ταψιού καραμέλα

Υλικά:

4 αυγά
12 κ.σ. κόφτες ζάχαρη
8 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
4 κ.σ. κακάο
1/2 φακελάκι(10g)μπέικν πάουντερ

Σιρόπι.
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ γ.χυμό λεμόνι.
1 κ.σ. κονιάκ.

Κρέμα καραμέλας
2 morfat(μόρφατ)κρύες
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Γλάσο σοκολάτας
150 γρ. γάλα εβαπορέ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. μέλι.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τ αυγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και φουσκώσουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι γ.ο.χ με το κακάο και μπέικν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο τσέρκι η ταψάκι(28εκ.)και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά.

Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, βανίλια και το χυμό λεμόνι.
Όταν βράσει 2-3 λεπτά προσθέτουμε 1 κ.σ. κονιάκ.
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι.

Φτιάχνουμε την κρέμα καραμέλα χτυπώντας τα morfat(μόρφατ)κρύα από το ψυγείο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι προσθέτουμε επάνω την κρέμα του ζαχαρούχο(κρατάμε λίγο για να στολίσουμε την τούρτα).

Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας βράζοντας το γάλα εβαπορέ,ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα την σοκολάτα κουβερτούρα και το μέλι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε επάνω από την κρέμα καραμέλας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΠΗΓΗελενη τσιουκανη
Προηγούμενο άρθροΥγιεινά Μαφινς Μήλου…είναι εξαιρετικά για πρωινό ή σνακ, καθώς και για το σχολείο ή τα ταξίδια.
Επόμενο άρθροΚρέμα χυμού Σταφιλιού