Η Πάστα Φλώρα είναι ένα από τα πιο κλασικά γλυκά, που συνδυάζει μια αφράτη, βουτυράτη ζύμη με την αγαπημένη σου μαρμελάδα. Είναι τέλειο για τον καφέ, για το πρωινό ή απλά για να ικανοποιήσεις μια λιγούρα για κάτι γλυκό. Ας δούμε πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη, σπιτική πάστα φλώρα.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. Μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 70-80 γρ. Ζάχαρη (περίπου 1/3 φλιτζάνι)
- 450 γρ. (περίπου 3 φλιτζάνια) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 Βανίλιες
- 1-2 κ.σ. Ρούμι ή κονιάκ
- Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
- 1 Αυγό
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα
- Μαρμελάδα της επιλογής σου (περίπου 1 φλιτζάνι)
Εκτέλεση της Συνταγής
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
1. Φροντίζω το αυγό και η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. είναι σημαντικό για να δουλευτούν σωστά τα υλικά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά: τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το αλεύρι, το ρούμι ή το κονιάκ και το μπέικιν πάουντερ ή τη σόδα.
3. Aρχίζω να τα ανακατεύω με τα χέρια μου, ζυμώνοντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά η μαργαρίνη και να γίνει μια ομοιόμορφη, μαλακή ζύμη.
4. Βουτυρώνω το ταψάκι μου και κρατάω ένα κομμάτι ζύμης για να φτιάξω τα κορδόνια.
5. Παίρνω την υπόλοιπη ζύμη και την απλώνω ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού, υψώνοντας λίγο μια ζύμη γύρω γύρω, σαν ένα μικρό τείχος.
6. Κάνω τρυπούλες με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης για να μην φουσκώσει ανώμαλα στο ψήσιμο και απλώνω τη μαρμελάδα ομοιόμορφα.
7. Με τη ζύμη που έχω κρατήσει, φτιάχνω κορδόνια και τα τοποθετώ διαγώνια πάνω από τη μαρμελάδα για να στολίσω την επιφάνεια της πάστας φλώρα.
8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Περισσότερες φωτογραφίες Μητσομαγειρέματα













