Συστατικά

για το κέικ
1-1 / 2 φλιτζάνια βούτυρο μαλακό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι σόδα (7UP – Sprite)
για το Γλάσσο
1-1 / 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι 
1 έως 2 κουταλιές σούδα 7UP ή Sprite
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι προαιρετικά

Οδηγίες
για το κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °.
Βουτυρώστε και αλεύρωστε ένα 25 εκ. φόρμα για κεικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπάτε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Χτυπήστε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
Προσθέστε αλεύρι εναλλάξ με την 7UP, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα.

Ψήστε τα 65-75 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στο κέντρο.
Αφήστε να κρυώσει στην φόρμα για 20 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο για να κρυώσει εντελώς.
για το λούστρο
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άζνη, το χυμό λεμονιού και αρκετό 7UP για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή(πήξη).
Εάν θέλετε, ​​ανακατεύετε και ξύσμα λεμονιού.
Απλώστε το πάνω από το κέικ.

Καλή Επιτυχία

Credit to plattertalk.com

Προηγούμενο άρθροΓλυκά Ταχυνοπιτάκια
Επόμενο άρθροΕίδη Κουζίνας