Πάστα Φλώρα λεμονιού

Υλικά

Για το Κέικ:
– 125 γρ βούτυρο μαλακό,
– 350 γραμμάρια αλεύρι 00,
– 180 γραμμάρια ζάχαρη,
– ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
– 2 αυγα,
– τριμμένη φλούδα λεμονιού.

Για την κρέμα:
– 400 γραμμάρια νερό,
– το χυμό από δύο λεμόνια
– 50 γραμμάρια άμυλο πατάτας
– 100 γραμμάρια ζάχαρη,
– ένα αυγό.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά ανακατεύοντας.
Ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν είναι πολύ κολλώδες, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε μια κατσαρόλα σπάμε το αυγό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα και να σβήσει.
Πάρτε μια φόρμα ταρτας διάμ. περίπου 26, λαδόκολλα και αλεύρι.

Παίρνετε τη μισή ζύμη και την ισιώνετε με τα χέρια σας, θα είναι η βάση του κέικ.
Περιχύνουμε με την ζεστή ακόμα κρέμα. Χρησιμοποιήστε το άλλο μισό μείγμα ζύμης απλώνετε και κόβετε σε λωρίδες πασπαλίζετε με αχνη και διακοσμήσετε το κέικ όπως σας αρέσει. Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά

Καλή Επιτυχίά

 

Προηγούμενο άρθροΣτριφτές πίτες στο τηγάνι….εύκολες νόστιμες και αφράτες
Επόμενο άρθροΜουσακάς ζυμαρικά