Πάστα Φλώρα 

Υλικά

1 αυγό
50 γραμμάρια ζάχαρης
8gr ζάχαρη βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας λάδι
180 γραμμάρια αλεύρι
4 γραμμάρια baking powder
150gr μαρμελάδα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό με την ζάχαρης και ζάχαρη βανίλιας και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λάδι και ανακατεύουμε.
Μετά κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έως ότου πάρουμε μία υφή ζύμης Αλευρώνουμε τον πάγκο μας βγάζουμε τη ζύμη και ξεκινάμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και μην κολλάει
η ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια (το πρώτο λίγο μεγαλύτερο) και παίρνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι και ανοίγουμε με τον πλάστη σε μία διάμετρο περίπου 25 εκατοστά μετά παίρνουμε ένα δίσκο περίπου στα 22 cm με χαμηλή πλευρά και στρώνουμε τη ζύμη
στη βάση έτσι ώστε να καλύπτει και τις πλευρές όπως κάνουμε στην τάρτα.

Απλώνουμε μέσα μαρμελάδα της επιλογής μας και την απλώνουμε στη συνέχεια σ όλη την βάση.
Παίρνουμε το άλλο κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε μία μακρόστενη λωρίδα με ένα μαχαίρι ή με ένα ειδικό εργαλείο ρόλο κόβουμε λωρίδες και τις βάζουμε όπως βλέπετε στη φωτογραφία.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαλεμπι…κρέμα πουτίγκα
Επόμενο άρθροΛουκουμαδάκια Παραλίας