Πέννες με Κρέας σε Σάλτσα Κρεμμυδιού είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η σάλτσα κρεμμυδιού που λιώνει, αγκαλιάζοντας το αργομαγειρεμένο μοσχαράκι, δημιουργεί ένα πιάτο comfort food που θα λατρέψουν όλοι. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη σάλτσα και το κρέας:

  • 6 Κρεμμύδια (μεγάλα)
  • 500 γρ. Κρέας μοσχάρι (κομμένο σε μερίδες)
  • 1 ποτήρι Λευκό κρασί
  • Λάδι (Μπόλικο)
  • Αλάτι (για γεύση)

Για τα ζυμαρικά:

  • 400 γρ. Πέννες
  • 200 γρ. Παρμεζάνα (τριμμένη, για σερβίρισμα και ενσωμάτωση)

Προαιρετικά:

  • Λίγα φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Κόβουμε τα κρεμμύδια (σε φέτες ή κυβάκια) και τα βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με νερό. Αυτό βοηθάει να μη μας πιάσουν τα μάτια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα μπόλικο λάδι και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το ροδοκοκκίνισμα είναι σημαντικό για να σφραγιστούν οι χυμοί του.

Μόλις ροδίσει το κρέας, προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια (αφού τα στραγγίξουμε) με 2-3 ποτήρια νερό (ή ζωμό κρέατος, αν έχουμε) και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 2 1/2 – 3 ώρες.

Το μυστικό είναι να σιγοβράσει μέχρι το κρέας να λιώσει και η σάλτσα να γίνει σαν κρέμα. Προς το τέλος του μαγειρέματος, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγα φύλλα δάφνης.

Βάζουμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό στη φωτιά. Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε τις πέννες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (al dente).

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Καρυκεύστε το με μια γενναιόδωρη χούφτα παρμεζάνα πρώτα και μετά με μια κουτάλα σάλτσας.

Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν οι Πέννες με Κρέας σε Σάλτσα Κρεμμυδιού από τη σάλτσα, και μετά σερβίρουμε με περισσότερη σάλτσα και περισσότερη παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος (Σάλτσας/Κρέατος): 150-180 λεπτά (2 1/2 – 3 ώρες)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 3 ώρες

Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος βρασμού ζυμαρικών (περίπου 10 λεπτά).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για ακόμα καλύτερη γεύση και πιο πλούσια σάλτσα, αντικαταστήστε το νερό με ζωμό βοδινού. Αυτό θα κάνει τις Πέννες με Κρέας σε Σάλτσα Κρεμμυδιού ακόμα πιο νόστιμες. Δείτε κι άλλες συνταγές με μοσχάρι.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγα φύλλα δάφνης ή λίγο θυμάρι κατά τη διάρκεια του αργού μαγειρέματος για επιπλέον άρωμα. Δοκιμάστε να προσθέσετε σκόρδο στο ξεκίνημα για πιο πικάντικη νότα.

Αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο πηχτή, αφαιρέστε το κρέας προς το τέλος και πολτοποιήστε λίγο από το κρεμμύδι πριν το ξαναβάλετε μέσα. Δείτε ιδέες για γρήγορα ζυμαρικά.


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Χοντρά Μακαρόνια

Σάλτσα Ντομάτας Αργή Μαγειρεμένη

Παστίτσιο Παραδοσιακό