Πίτα με κιμά

Ένα πείραμα που αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένο. Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.
Ζουμερή και πολύ νόστιμη πίτα. Αν θέλετε μπορείτε να την φτιάξετε με ανθρακούχο νερό αντί για γάλα.
Για μένα προσωπικά είναι πιο αρωματικό και θρεπτικό.

Προϊόντα:

500 γρ μείγμα κιμά
1 και 1/2 κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
30 ml. ελαιόλαδο
1 μεγάλα πράσο ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
πιπέρι
1 κουτ πάπρικα
αλάτι
1 κουτ κύμινο
1 κ.σ. πελτέ ντοματας

1 πακέτο Φύλλα κρούστας
70 ml ελαιόλαδο
40 γρ βούτυρο
3 αυγά
300 ml. γάλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο και λίγο νερό. Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τον κιμά και τον θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα πρασα και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά. Ανακατεύουμε με μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας. Τηγανίζουμε τον κιμά μέχρι να γίνει. Αφήστε το να κρυώσει.

Λιώνουμε το βούτυρο.
Ανοίγουμε τα φύλλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ετοιμάστε ένα ταψί. Καλύπτουμε με τρία φύλλα.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τον κιμά.
Καλύπτουμε ξανά με τρία φύλλα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τον κιμά. Με τον ίδιο τρόπο εναλλάσσουμε κρούστα και κιμά μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά. Κόψτε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και ρίξτε λάδι και βούτυρο αναμειγμενο προσπαθώντας να μπει στις αυλακώσεις που κόψατε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα τρία αυγά και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την πίτα και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΑσσουρέ (κοινώς Βαρβάρα): Παραδοσιακή κρέμα με σιτάρι καρύδια και σταφίδες
Επόμενο άρθροΠουτίγκα σοκολάτας με chia…μια συνταγή με super Foods