Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι

Η σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι είναι μια νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. O συνδυασμός από σπανάκι με τυρί και το λαχταριστό φύλλο δημιουργεί μια απολαυστική γεύση. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως τυρια, λουκάνικο ή ντομάτα, για να προσαρμόσετε τη συνταγή στις προτιμήσεις σας. Απολαύστε την σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό σε ένα γεύμα.

Υλικά

300 γρ φαρινα
Χλιαρό νερό πήγα με το μάτι, βιαζόμουν.
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 μαγιά στιγμής για πίτσα

Για τη γέμιση
400 γρ σπανάκι κατεψυγμέμο
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
Αλάτι για γεύση
2 αυγα
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λάδι για να αλείψετε το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι και το σκόρδο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε, προσθέτουμε το σπανάκι, ξεπαγώνουμε εντελώς και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το νερό του και μετά αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την τριμμένη παρμεζάνα, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά, μετά προσθέτουμε τα πάντα στο σπανάκι και ανακατεύουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι και λίγο λίγο το χλιαρό νερό, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη και χωρίζουμε σε δύο μέρη, το κάτω μέρος λίγο μεγαλύτερο, ανοίγουμε το πρώτο φύλλο ζύμης στο μέγεθος από το αντικολλητικό τηγανι και τοποθετήστε το, αλείψτε με λάδι ή βούτυρο αν θέλετε, προσθέστε όλη τη γέμιση
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, το τοποθετούμε από πάνω, κλείνουμε τις άκρες,

σκεπάζουμε με το καπάκι του και ψήνουμε σε χαμηλή
φωτιά μετά από 6-7 λεπτά, ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί από κάτω και το γυρίζουμε και κάνουμε το ίδιο με το άλλο,

θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά συνολικά, είναι πραγματικά νόστιμο 🤤💖

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι

Σπανακοτυρόπιτα

Σήμερα σκέφτηκα να φτιάξω μια γρηγορη Σπανακοτυρόπιτα ψημένη στο τηγάνι σε μόλις 10 λεπτά 😋

Υλικά

400 γρ αλεύρι 00
1 φακελάκι μαγιά στιγμής για πίτσα
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Νερό κατά βούληση για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα

για τη γέμιση
300 γρ σπανάκι σοταρισμένο σε τηγάνι με σκόρδο, λάδι και αλάτι.
2 αυγά + 1 ασπράδι
50 γρ παρμεζάνα κομμένο σε μικρά κομμάτια ή φέτα
1 κρόκο αυγού για να αλείψετε από πάνω.

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, τη μαγιά, προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο από μια ομοιογενή ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Αλείφουμε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι περίπου 26-28 εκ
Ανοίγετε το πρώτο φύλλο, το βάζετε στο τηγάνι, προσθέτετε τα αυγά στο σπανάκι και γεμίζετε πάνω απο την βάση ζυμης , προσθέτετε το τυρί από πάνω, ανοίγετε το δεύτερο φύλλο, σκεπάζετε τηνν πίτα, γυρίζετε τις άκρες, αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνω για 5-6 λεπτά το αναποδογυρίζω βάζω λαδόκολλα στο καπάκι το αναποδογυρίζω και το μαγείρεψα για 4 λεπτά
Σε περίπου20 λεπτά έχω έτοιμο το βραδινό

Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana