Υλικά:

Για τα φύλλα:
1 συσκευασία φύλλα για πίτα (όσο ζυγίζει περίπου 500 γραμμάρια)
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο ή ένα μίγμα 50/50 βούτυρο-λάδι

Για το μείγμα αυγών:
4 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για τη γέμιση:
350-400 γραμμάρια φέτα τριμμένη

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώστε ένα ταψί.

Συναρμολόγηση της πίτας:
Άπλωσε το πρώτο φύλλο και άλειψέ το με βούτυρο ή το μίγμα βούτυρο-λάδι.
Άπλωσε από πάνω το δεύτερο φύλλο και άλειψέ το με το μείγμα αυγών, γιαουρτιού και σόδας.
Στη μία άκρη του φύλλου, πρόσθεσε μια γραμμή από τριμμένη φέτα.
Τύλιξε το φύλλο σε ρολό, ξεκινώντας από την άκρη με τη φέτα.

Δείτε Επίσης: Πίτα με τυρί και σπανάκι….που πετυχαίνει πάντα.

Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και τα υλικά, τοποθετώντας τα ρολά στο ταψί.

Πέρασέ το υπόλοιπο μείγμα αυγών με σόδα (περίπου 50ml) πάνω από τα ρολά.
Πρόσθεσε κομμάτια βούτυρο στην επιφάνεια της πίτας.

Ψήσιμο:
Ψήσε την πίτα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Η Συνταγή είναι της κας Dhmhtra Merdzhanova

Προηγούμενο άρθροΤο πιο κρεμμώδης ρυζόγαλο
Επόμενο άρθροΛαδοραβανί νηστίσιμο