Δείτε Επίσης: Η καλύτερη πατατόπιτα με φύλλο στο χέρι | Πατατόπιτα εύκολη που θα κάνει την διαφορά στο τραπέζι σας !!
Απαραίτητα υλικά
4 φλιτζάνια 520 γραμμάρια αλεύρι
1 φλιτζάνι 200 ml ζεστού γάλακτος
1 φλιτζάνι 200 ml ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για εσωτερικό κονίαμα
3- 4 βραστές πατάτες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
πολύ λίγο μαϊντανό
Τυρί τσένταρ και μαύρο κύμινο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την μαγιά, γάλα, νερό, αλάτι, αλεύρι και αναμιγνύουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη και σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Για την Γέμιση
Σε ένα τηγάνι που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το λάδι και τσιγαρίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τον πελτέ στο τηγάνι και ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε και όλες τις πατάτες και μαγειρεύουμε για λίγο και ρίχνουμε και όλα τα μπαχαρικά αλάτι και μαϊντανό και ανακατεύουμε έτσι ώστε οι πατάτες να έχουν μαλακώσει τότε σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκλήρωση
Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ζυμώνουμε την ζύμη καλά. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπάλες και ανοίγουμε με τον πλάστη τα ζυμαράκια στο μέγεθος του ταψιού μας(να καλύπτει και τις πλευρές του ταψιού) που έχουμε βουτυρώσει πρώτα.
Γεμίζουμε με το μείγμα του τηγανιού και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και το μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά
Δείτε Επίσης: Η καλύτερη πατατόπιτα με φύλλο στο χέρι | Πατατόπιτα εύκολη που θα κάνει την διαφορά στο τραπέζι σας !!
Καλή Ορεξη