Πίτσα Πατάτα

Συστατικά

½ ζύμη πίτσας 250-275 γραμμάρια
2 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
3 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζανα – ρεγγατο
¼ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
1 κουταλιά έξτρα τρυμμένο τυρί
½ κουταλάκι του παπρικα επιπλέον
Για να γαρνίρετε την πίτσα μόλις μαγειρευτεί:
1 ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα ρεγγατο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 260 ° C. Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο κάτω τρίτο ράφι του φούρνου.
Όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε την πίτσα, θα μειώσουμε τη θερμοκρασία στους 230 ° C.
Με τα ελαφρώς λαδωμένα δάχτυλα, διαμορφώστε τη ζύμη πίτσας σε μια στρογγυλή πίτσα 20-25 εκ. Λιπάνετε το ταψακι με λάδι ή βούτυρο πριν ανοίξετε τη ζύμη. Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη ή πετσέτα πάνω από την πίτσα και αφήστε στην άκρη ενώ προετοιμάζετε η γέμιση.

Προσθέστε περίπου μια κουταλιά αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερού.
Βράστε το νερό, προσθέστε τις πατάτες και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει και να γίνουν οι πατάτες τρυφερές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελοποιούνται.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε ένα μπολ για να κρυώσουν γρήγορα.
Εάν οι πατάτες είναι μαλακές στο πηρούνι, στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν πριν συνδυάσετε με τα μαγειρεμένα κρεμμύδια.
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τις μαγειρεμένες πατάτες με τα ελαφρώς καραμελωμένα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, προσθέστε την πάπρικα και το τριμμένο τυρί. Συνδυάστε καλά μαζί.


Απλώστε αυτό το μίγμα πατάτας ομοιόμορφα πάνω από την ζύμης πίτσας.
Προσθέστε την τριμμένη μοτσαρέλα μαζί με λίγο πάπρικα.
Προσθέστε μια άλλη κουταλιά της σούπας τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ρεγγατο) καθώς και λιγο πάπρικα


Μειώστε τη θερμοκρασία στους 230 ° C και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 έως 25 λεπτά ή έως ότου η κάτω πλευράς της πίτσας ψηθεί καλά. Για έχτρα χρώμα βάλτε την στο γκριλ για τα τελευταία 1 έως 2 λεπτά και να το παρακολουθείτε
Γαρνίρετε την πίτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με λίγο τριμμένο τυρί (1 κουταλιά της σούπας) και γαρνίρετε με μερικά φύλλα μάραθου.

ΠΗΓΗ: shelovesbiscotti.com

Προηγούμενο άρθροΛυχναράκια: καλιτσούνια Κρήτης
Επόμενο άρθροKοτόπουλο με πατάτες λεμονάτες 🍋🐔🥔