Πίτσα του 5 λέπτου

Συστατικά:

1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 και μισό φλιτζάνι αλεύρι
1 σκόνη μπεικιν παουντερ (10 g)
5 κουταλιές λάδι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* το μέγεθος του φλιτζανιού είναι 250 ml

Παρασκευή:

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά προσθέτοντας πρώτα 2 φλιτζάνια αλεύρι και μετά προσθέστε περισσότερα αν χρειαστεί.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με ένα μίξερ για λίγα λεπτά και μετά επεξεργαζόμαστε με το χέρι μόνο για να σχηματίσει μια μπάλα.
Ανοίξτε την ζύμη όμορφα σε αλευρωμένο ταψί, πιέστε με τα χέρια σας, θα πρέπει να είναι πιο λεπτό στο εσωτερικό
και παχύτερο γύρω γύρω. Βάλτε ότι σας αρέσει από πάνω και ψήστε αμέσως. Πρώτα 10 λεπτά στη μέγιστη φωτιά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα στους 200 C βαθμούς και αφήστε την να ψηθεί για 5-10 λεπτά ακόμη.

Βάλτε και ένα ποτήρι μπύρα και στην υγειά σας.

Προηγούμενο άρθροΜακεδονίτικο Πεινιρλί (Παστουρμαλί)
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτα από την Ξάνθη