Δείτε Επίσης:  Γλυκάκι με παγωμένη μπανάνα…σαν Παγωτό | Ποτό Μπανάνας που καίει το λίπος στην κοιλιά

Παγωτό Μπανάνα με κανέλα

Εύκολο να φτιαχτεί και δύσκολο να αντισταθείς……

ΥΛΙΚΑ :

5 ώριμες μπανάνες
2 πορτοκάλια
5 κουταλιές μέλι
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
300 ml γάλα
250 γρ. γιαούρτι
μαύρη σοκολάτα (70%)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ºC.
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και βάλτε τις σε ένα αντικολλητικό ταψί. Σε ένα μπόλ, τρίψτε λεπτά το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήστε το στην άκρη.
Στη συνέχεια παίρνετε το μισό ξύσμα, το ρίχνετε πάνω από τις μπανάνες και στίβετε και το χυμό 1 ½ πορτοκαλιού.
Περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε πάνω 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
Βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμο αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
Βάλτε τις μπανάνες και το σιρόπι τους σε μπολ μαζί με το γάλα και το γιαούρτι.
Προσθέστε λίγο από το ξύσμα που έχετε κρατήσει, τον χυμό του υπόλοιπου μισού πορτοκαλιού και το υπόλοιπο της κανέλας και μετά χτυπήστε με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μίγμα.
Καταψύξτε το μείγμα σκεπασμένο σε κατάλληλο δοχείο για περίπου 3 ώρες. Κάθε ώρα, βγάλτε το, χτυπήστε με σύρμα και μετά επιστρέψτε στον καταψύκτη. (Εάν έχετε παγωτομηχανή, παραλείπετε αυτή τη διαδικασία).
Σερβίρετε σε μπολ με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και λεπτοτριμμένη μαύρη σοκολάτα. Είναι φανταστικό!!

Δείτε Επίσης:  Γλυκάκι με παγωμένη μπανάνα…σαν Παγωτό | Ποτό Μπανάνας που καίει το λίπος στην κοιλιά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ μπατζίνα ή ζμαρόπιτα
Επόμενο άρθροΚέικ πορτοκάλι είναι μια τόσο απλή απόλαυση με εκπληκτική γεύση