Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί ένα παγωτό σοκολάτα που είναι σκέτη αμαρτία! Κρεμώδες, πλούσιο σε γεύση και τόσο εύκολο που θα αναρωτιέστε γιατί δεν το φτιάχνατε νωρίτερα. Ετοιμαστείτε για μια σοκολατένια εμπειρία που θα σας συναρπάσει!
Θα χρειαστούμε:
200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας (σπασμένη σε κομματάκια)
500 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε αφράτη σαντιγί)
1 ζαχαρούχο γάλα
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
2 κουταλιές της σούπας βότκα
Μια πρέζα αλάτι
Ένα σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή κουβερτούρας
Σιρόπι Σοκολάτας
Πάμε να το φτιάξουμε:
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα σιγά-σιγά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βότκα, το αλάτι, το κοσκινισμένο κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
Τώρα, προσθέτουμε απαλά τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε απαλά με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα αφράτο και ομοιόμορφο παγωτό.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μπολ που κλείνει καλά, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.
Το σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας
Μικρά μυστικά για τέλειο παγωτό:
Η βότκα βοηθάει το παγωτό να παραμείνει πιο κρεμώδες και να μην κάνει κρυστάλλους. Μην ανησυχείτε, δεν θα έχει γεύση!
Αν σας αρέσει η πολύ έντονη σοκολάτα, μπορείτε να βάλετε 2-3 κουταλιές της σούπας επιπλέον κακάο.
Αντί για σταγόνες σοκολάτας, μπορείτε να βάλετε κομματάκια Oreo, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή ακόμα και σοκολάτα μέντας για μια πιο ιδιαίτερη γεύση.
Αν το παγωτό σας παγώσει υπερβολικά, αφήστε το για 10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρετε για να αποκτήσει την ιδανική υφή.
Καλή σας απόλαυση και… καλή τύχη στο να μην φάτε όλο το παγωτό μονομιάς!