Μπακλαβάς

Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες από πάνω θα είναι έτσι φουσκωμένος και θα
φαίνεται πολύ επαγγελματικός

Υλικά

2 πακέτα ζύμης φύλλο για μπακλαβά
1 ανάλατο βούτυρο
750 γραμμάρια θρυμματισμένα καρύδια
3 κουταλιές κανέλα και 1 κουταλιά σκόνη γαρίφαλου (ανακατέψτε τα καρύδια)
1 μικρή ποσότητα ζάχαρης βανίλιας και στους ξηρούς καρπούς
5 κουταλιές καστανή ζάχαρη στους ξηρούς καρπούς
(Εκοψα στην μέση τα υλικά γέμισης, το φιλό και του σιροπιού επειδή έφτιαξα σε μια μικρή τετράγωνη
φόρμα. Έκοψα το φιλό στη μέση ενός πακέτου)

Σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
16 γαρύφαλα
1 και 1/2 μπαστούνια κανέλας
1/2 ολόκληρο λεμόνι κομμένο και προ -στυμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά και μετά σβήνουμε και προσθέτουμε μια δόση μέλι (προαιρετικά)
Αφήστε το σιρόπι σας πρώτα να κρυώσει.
Στη συνέχεια, χοντροκόψτε τα καρύδια σας στο μπλεντερ
Προσθέστε κανέλα σε σκόνη και γαρύφαλλο σε ξηρούς καρπούς, ζάχαρη βανίλιας και καστανή ζάχαρη

Λιώνουμε το βούτυρο και μετά παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί. Βουρτσίστε το βούτυρο στη βάση και στη συνέχεια προσθέστε περίπου 7 φύλλα που βουτυρώνουμε ενδιάμεσα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει στην άκρη περίπου 10 φύλλα για από πάνω.
Μην αγγίζετε τα φύλλα απλώς απλώστε το βούτυρο παντού με το πινέλο και απλώστε και την γέμιση μεταξύ των στρωμάτων και να επαναλαμβάνετε τη μέθοδο σε όλα τα φύλλα και των ξηρών καρπών.
Αν τελειώσει το βούτυρο λιώστε περισσότερο.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα 10 φύλλα από πάνω και βουτυρώστε μεταξύ τους
Κάντε περίπου 4 στρώσεις ανα δύο σταυρωτά έτσι ώστε το φύλλο να κρέμεται στις άκρες. Το δεύτερο στρώμα το τοποθετεί αντίθετα και στη συνέχεια κάντε το τελευταίο στρώμα όπως κάνατε τον πρώτο και το τελικό στρώμα αντίθετα. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 8 φύλλα , οπότε τοποθετήστε τα 2 τελευταία φύλλα κανονικά από πάνω ως συνήθως. Μην βάζετε βούτυρο στο πάνω φύλλο ακόμα.
Στη συνέχεια, βουρτσίστε τις άκρες και διπλώστε προς τα μέσα.
Πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε τα κομμάτια σας στα 3/4 της διαδρομής προς τα κάτω. Αυτό θα κάνει την κορυφή σας να φαίνεται πιο φουσκωμένη και καλύτερη.
Αλείφουμε καλά την κορυφή με βούτυρο.
Βάζουμε σε φούρνο 170 βαθμών και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
Στη συνέχεια αφαιρέστε και προσθέστε το στραγγισμένο σιρόπι με μια κουτάλα σε όλο τον μπακλαβά σας.
Μην σκεπάζετε μέχρι να κρυώσει αλλιώς θα γίνει μούσκεμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτική μαγιονέζα…Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, αλλά αυτή μου ταιριάζει καλύτερα.
Επόμενο άρθροΣαγανάκι Αυγών