Μπισκοτογλυκό Καραμέλας Ψυγείου είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτό το γλυκό είναι ο ορισμός του εύκολου και εντυπωσιακού: τραγανά μπισκότα, πλούσια καραμέλα γάλακτος και αρωματικά καρύδια. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για την κρέμα/γέμιση:
- Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα: 1,5 κουτιά
- Βούτυρο: 300 γρ.
- Καρύδια: 200 γρ. (τριμμένα)
Για το γλυκό:
- Μπισκότα πτι μπερ: 700 γρ.
- Γάλα: 200 ml.
Για την επικάλυψη:
- Τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο (για γύρω γύρω)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας πρώτα την κρέμα καραμέλας. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία πλούσια, αφράτη κρέμα.
Προετοιμασία Πυρέξ: Στρώνουμε ένα πυρέξ με μεμβράνη τροφίμων και απλώνουμε μέσα λίγη από την κρέμα καραμέλας για να καλύψουμε την βάση του πυρέξ.
Πρώτο στρώμα: Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα πολύ γρήγορα (για να μη μουλιάσουν) και στρώνουμε τα μπισκότα πάνω από την καραμέλα. Από πάνω βάζουμε δεύτερο στρώμα καραμέλας.
Δεύτερο στρώμα: Συνεχίζουμε και στρώνουμε και τρίτο στρώμα μπισκότο, από πάνω απλώνουμε πάλι καραμέλα.
Τρίτο στρώμα: Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και στρώνουμε μπισκότα από πάνω από το καρύδι. Απλώνουμε καραμέλα και προσθέτουμε ένα τελευταίο στρώμα μπισκότου.
Καλύπτουμε από πάνω με την μεμβράνη και βάζουμε το Μπισκοτογλυκό για 40-50 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει.
Βγάζουμε από το ψυγείο, το αναποδογυρίζουμε αφαιρώντας την μεμβράνη και αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα καραμέλας γύρω γύρω.
Πασπαλίζουμε γύρω γύρω το γλυκό με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο. Το Μπισκοτογλυκό Καραμέλας Ψυγείου είναι έτοιμο.
Εκτέλεση: Καραμελωμένο ζαχαρούχο στα μικροκύματα
Υλικά: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
Εκτέλεση: Αδειάζετε το ζαχαρούχο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ψήνετε το ζαχαρούχο για 5 λεπτά στη δυνατή ένταση. Η μαρμελάδα γάλακτος (dulce de leche) είναι έτοιμη!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Καραμέλα): 5 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 40-50 λεπτά (για την ψύξη και σταθεροποίηση).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να φτιάξετε σοκολατένια καραμέλα γάλακτος, προσθέστε από την αρχή στο ζαχαρούχο γάλα 3 κ.σ. σκόνη κακάο, πριν το ψήσετε στα μικροκύματα.
Για να γίνει η κρέμα σας ακόμα πιο αφράτη, μπορείτε να χτυπήσετε το βούτυρο μόνο του στην αρχή μέχρι να ασπρίσει και μετά να προσθέσετε την καραμέλα γάλακτος. Δείτε και άλλες συνταγές με ζαχαρούχο.
Για να ταιριάξει το Μπισκοτογλυκό Καραμέλας Ψυγείου σε περίοδο νηστείας ή σε όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά, αντικαταστήστε το βούτυρο με φυτική μαργαρίνη και τα μπισκότα με νηστίσιμα. Δείτε ιδέες για νηστίσιμα γλυκά.
Σχετικές Συνταγές
Προτάσεις για περισσότερα γλυκά
Εύκολα Γλυκά Ψυγείου με Μπισκότα
Δροσερή Τούρτα Σοκολάτα Ψυγείου









