Γαλακτομπούρεκο με σφολιάτα

Υλικά

Για το Σιρόπι
250 γραμμάρια ζάχαρης
280 ml νερό
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
ο χυμός μισού λεμονιού.

Κρέμα
700 ml/2,5 φλιτζάνια γάλα
100 g ζάχαρης (λίγο λιγότερο από μισό ποτήρι νερό)
60 g κορν φλαουρ (1 ποτήρι γεμάτο)
60 g σιμιγδάλι
4 αυγά,
50 g βούτυρο ,
Ξύσμα μισό λεμόνι,
χυμός μισού λεμονιού,
εκχύλισμα βανίλιας ή 1 συσκευασία βανίλιας,
2 συσκευασίες ζύμης σφολιάτας (η ποσότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του
ταψιού σας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη , κανέλα, χυμό λεμονιού και το αφήνουμε 10 λεπτά απο την στιγμή που θα πάρει βραση να δέσει το σιρόπι και το αφήνουε στην άκρη.

Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το το γάλα, ζάχαρη, κορν φλαουρ, σιμιγδάλι κα ανακατεύουμε.
Μετά από λίγο προσθέτουμε και την βανίλια και ξεκινάμε να ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να πήξει η κρέμα .
Μόλις πήξει η κρέμα σβήνω την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω να λιώσει

Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω μέσα στην κρέμα και ανακατεύω με το συρμα δυνατά να πάρω μία παχύρευστη κρέμα.


Στην συνέχεια προσθέτω στην κρέμα ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού και ανακατεύω την κρέμα

Βουτυρώνω ένα πυρέξ και στις πλευρές. Στρώνω την μια σφολιάτα στην βάση και αδειάζω όλη την κρέμα και την απλώνω.
Από πάνω στρώνω το δεύτερο φύλλο και το ταιριάζω να κλείσει γύρω γύρω.


Χαράζω μαλακά το πάνω φύλλο μπακλαβοειδώς και αλείφω με κρόκο αυγού


Ψήνουμε 160 αέρα για μια ώρα και ίσως λίγο ακόμα ανάλογα το φούρνο να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά να πιει το σιρόπι του και μετά κόβουμε.

Προηγούμενο άρθροΡεβυθάδα
Επόμενο άρθροΧορτόπιτα Κέικ…είναι υπέροχη για όλες τις ώρες