Κουλουράκια πεταλάκια με σοκολάτα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

250 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
400 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
Επικάλυψη:
250 γρ. κουβερτούρα υγείας

Εάν θέλετε και γαρνιτούρα: Ινδοκάρυδο, τρούφα, αμύγδαλο φιλέ, καρύδι ψιλοκομμένο κ.λ.π. (επιλέγετε ό,τι
επιθυμείτε)

Εκτέλεση:

1. Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα πολύ καλά (μέτρια προς δυνατή ταχύτητα) όλα τα υλικά χωρίς το αλεύρι μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα (περίπου 10 λεπτά).
2. Βάζουμε στο μίξερ το εξάρτημα Κ (ή ανακατεύουμε με το χέρι) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
3. Εγώ επιδή χρισιμοποίησα κορνε ζαχαροπλαστικης άφησα την ζύμη πιο λεία όχι τόσο σφικτη. Κάνουμε τα πεταλάκια με το κορνέ.
4. Βάζουμε σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15-17 λεπτά.
5. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν-μαρί.
Βουτάμε τις άκρες από τα πεταλάκια, τινάζουμε ελαφρώς να φύγει η πολλή σοκολάτα και έπειτα εάν θέλουμε
βουτάμε στην γαρνιτούρα της επιλογής μας(εγω δεν είχα).
Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μαλακά κουλουράκια σοκολάτας

κουλουρακια σοκολατας

Συστατικά

250 γρ. αλεύρι “00”
250 γρ. κορν φλαουρ
250 ml. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. Σοκολάτα Σταγόνες
50 γρ. λαρδί ή βούτυρο κέρκυρας
1 φακελάκι μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
κρόκος αυγού και γάλα σε ίσο βάρος (για βούρτσισμα)
Σκόνη ζάχαρης σε σκόνη.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι, κορν φλαουρ, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και την μαγιά σε ένα
μεγάλο μπολ και ανακατευουμε. Προσθέστε το γάλα αργά, ενσωματώνοντας το λίγο με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Λάβαμε μια ζύμη, μεταφέρατε την σε ένα πάγκο και ζυμώστε με το χέρι, ρίχνοντας πρώτα το αλάτι.

Πριν προσθέσετε άλλα συστατικά, ζυμώστε τη ζύμη για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Παρόλο που αρχικά η ζύμη θα τείνει να κολλάει στα χέρια σας, μην προσθέτετε περισσότερο
αλεύρι για να αποφύγετε να χαλάσετε την απαλότητα των κουλουριών.
Μόλις αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέστε το λαρδί σιγά-σιγά και ζυμώστε μέχρι
να ενσωματωθεί στη ζύμη,

προσθέστε ένα δεύτερο κομμάτι, έως ότου τα ενσωματωσετε όλα.

Μόλις αποκτήσετε μια καλά ζυμωμένη ζύμη, ανοιξτε την ζύμη και απλώστε τις σταγόνες σοκολάτας.


Ζυμώστε ξανά τη ζύμη για αρκετό ώρα για να κατανείμετε ομοιόμορφα τις σταγόνες σοκολάτας.

Ετοιμάστε τη ζύμη, βάλτε τη σε ένα μπολ, χαράξτε την σε σταυρό, καλύψτε την με πλαστικό
περιτύλιγμα και αφήστε την να φουσκώσει για 2 ώρες ή τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, μεταφέρετέ τη σε μια σανίδα ζαχαροπλαστικής και χωρίστε την σε 12 κομμάτια των 80 g περίπου η κάθε μία.


Πλάθετε σε κάθε κομμάτι σχηματίζοντας ένα κορδόνι μήκους περίπου 30 εκ.
Τώρα σχηματίστε τις πλεξούδες. Στη συνέχεια, διπλώστε το κορδόνι και περιστρέψτε τις δύο
άκρες μέχρι να πάρετε την πλεξούδα. Τώρα σχηματίστε τις πλεξούδες.
Στην πραγματικότητα η ζύμη δεν πρέπει να την κολλάτε αλλά απλώς να διασταυρωθεί για να
σχηματίσει η πλεξούδα. Τοποθετήστε τις πλεξούδες σε ένα ταψί φούρνου και αφήστε τις να
φουσκώσου για άλλη μισή ώρα σε ένα ζεστό μέρος.

Βουρτσίστε τις πλεξούδες με κρόκο αυγού και γάλα αναμεμιγμένο σε ίσο βάρος και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μόλις ψηθούν οι πλεξούδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές Φλωρίνης τουρσί γεμιστές με τυρί
Επόμενο άρθροΣαλάτα κους κους με λαχανικά