To ψωμί στο κυριακάτικο τραπεζι

Χρειάζεσαι:

500 γρ αλεύρι / 2 κουπες με χωρητικότητα 250 ml.
½ κουτ αλάτι / χρησιμοποιώ ψιλοτριμμένο θαλασσινό αλάτι /
2 κ.σ. λάδι
5 κουτ μπέικιν πάουντερ
περίπου 250 ml. ζεστό αλλά όχι ζεστό νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζω σε ένα μπολ. Πρόσθεσα αλάτι και ανακάτεψα.
Έκανα ένα πηγάδι στο οποίο έβαλα το λάδι και άρχισα να ανακατεύω και να ρίχνω το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Το μετέφερα στον πάγκο και ζύμωσα για λίγο, προσθέτοντας μόνο λίγο αλεύρι ακόμα μια φορά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή!

Λαδώνω ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκ. και απλώνω το ψωμί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Το κάρφωσα παντού με ένα πιρούνι και το έβαλα να ψηθεί σε
προθερμασμένο φούρνο 170 γρ. για 35-40 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο όταν έχει φουσκώσει εμφανώς, έχει χρυσή κρούστα και ένα ξυλάκι κολλημένο μέσα του βγαίνει στεγνό. Έβγαλα το ταψί από το φούρνο, ψέκασα ελαφρά το ψωμί με νερό και το σκέπασα με μια βαμβακερή πετσέτα για να μαλακώσει η κρούστα.

Καλή Απόλαυση! 😋

Προηγούμενο άρθροΠατάτες στο φούρνο με τυριά
Επόμενο άρθροCheeseCake Πορτοκαλι